Apple Samsung OLED Kullanımını Azaltıyor

Apple iPhone 14 Pro OLED ekranları Samsung tarafından üretilecek. Apple, iPhone'lardaki OLED paneller için Samsung'a olan bağımlılığını en aza indirmeyi hedefliyor.

Apple, 2017’den beri cihazları için Samsung’dan OLED paneller satın alıyor. Ancak teknoloji devi şimdi Koreli şirkete olan bağımlılığını en aza indirmeyi planlıyor. Tahminlerinde nadiren yanılan görüntü endüstrisi uzmanı Ross Young’a göre, yalnızca bir iPhone 14 serisi modelinde yalnızca Samsung yapımı bir ekran bulunacak.

Akıllı telefon ekranları söz konusu olduğunda, Samsung baskın bir oyuncu, ancak diğer bazı rakipler de yaklaşıyor. iPhone 13 Pro ve Pro Max için şirket, düşük sıcaklıklı polikristal oksit (LTPO) ince film transistör (TFT) OLED panellerinin tek sağlayıcısıyken, LG ve BOE, iPhone 13 ve 13 mini için paneller üretti.

Apple, Samsung ve LG ile Birlikte Çalışacak

Mashable tarafından hazırlanan bir rapora göre, Samsung’un bu yıl 6.1 inçlik iPhone 14 Pro’nun tek sağlayıcısı olacağı ve 6.7 inç Pro Max siparişlerinin Samsung ve LG arasında paylaşılacağı bildiriliyor.

Raporlara göre, hem LCD hem de OLED üretiminde dünyanın önde gelen ekran üreticilerinden biri olan BOE, 6.1 inç iPhone 14 siparişlerinin yüzde 20-25’ini ve 6.7 inç iPhone 14 Max panel siparişlerinin yüzde 20-25’ini güvence altına aldı.

Burada LG ve Samsung arasındaki en büyük fark, Samsung’un uzmanlığının çok gerisinde olan LTPO akıllı telefon panelleri üretme kapasitesidir. LTPO panelleri aslında dinamik bir yenileme hızını etkinleştirmek için kullanılıyor. Şu anda standart sürümlerin yalnızca 60 Hz yenileme hızı sunacağı tahmin ediliyor. LG’nin LTPO akıllı telefon panelleri oluşturma konusundaki uzmanlığı ve Samsung’a kıyasla kapasitesi nedeniyle Apple’ın işletmeden yalnızca bir Pro modeli için ekran üretmesini istemeyi planladığı bildiriliyor.

LTPO Panelleri Büyük Önem Taşıyor

Dinamik bir yenileme hızı sağlamak için LTPO panellerinin kullanılması şarttır ve mevcut spekülasyon, standart sürümlerin yalnızca 60 Hz yenileme hızı sunacağı yönündedir. İPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’in hap ve delik kesimleri lehine imza çentiğinden vazgeçmesi bekleniyor.

Bu telefonların ayrıca, belki de onları 2022’nin en iyi kameralı telefonu yapan yeni bir birincil sensör ve geçen yılki 5nm A15 Bionic’ten daha gelişmiş bir üretim düğümü üzerine kurulu bir işlemci içermesi bekleniyor. Normal ve Max sürümleri, mevcut seçimden daha fazla temel RAM’e sahip olmalarına rağmen, yalnızca küçük geliştirmeler olabilir.

 

Exit mobile version