Apple Podcast abonelikleri yeniden duyuruldu

Apple Podcast premium abonelikleri ve Podcast kanalları artık tüm içerik oluşturuculara sunuldu. Apple Podcast Abonelikleri özelliği, şovlar ve kanallar için ücretli abonelikleri veya yalnızca aboneler için ek bölümleri olan ücretsiz şovları etkinleştirmelerini sağlayacaktır. Freemium modeli, düzenlenmemiş çekimler, arşivler vb. gibi diğer avantajları da içerir. Bu özellikler Nisan ayında kullanıma çıktı. Aynı ay içinde kullanıma sunulacaktı. Ancak, içerik oluşturucuların yüklenen şovlarla ilgili sorunları nedeniyle ileri bir tarihe ertelemesi oldu.


İlginizi Çekebilir: Apple’ın Podcast Stratejisi


APPLE BİR MAİL GÖNDERDİ

Apple, içerik oluşturuculara daha önce Apple Podcast aboneliğinin ve Podcast kanallarının 15 Haziran’da kullanıma sunulacağını onaylayan e-postalar gönderdi. Abonelik fiyatlarına içerik oluşturucular karar verecek. Yıllık veya aylık faturalandırma arasında seçim yapabilecekler. İçerik oluşturucular, ödemesiz ücretsiz bir model, kullanıcıların ücretsiz olarak dinlemelerine olanak tanır. Ayrıca bir ücret karşılığında ek avantajlar sunan ücretsiz bir model sunmak isteyip istemediğine karar verir. Podcast yaratıcıları, abonelerin içeriği dinlemek için ödeme yapmasını gerektiren ücretli bir modeli de seçer.

İçerik oluşturucuların, premium abonelikleri yönetmek için gereken araçlara erişmek için Apple Podcasters Programına kaydolmaları gerekecek. Bu da 19.99 dolara mal olacak. Podcast yaratıcıları, Apple Podcast Connect web sitesi aracılığıyla kaydolur. Minimum abone sayısına sahip olmak gibi başka bir gereklilik yoktur. Böylece herkes bu yeni özellikleri kullanmaya başlar.

APPLE PODCAST İLE İÇERİK ÜRETİCİLERİ NELER YAPAR?

İçerik oluşturucular, bir kısmı Apple’a gidecek olan içerikleri için bir ücrete karar verir. Abonelerin daha iyi bir satın alma kararı vermesi için örnek bölümler mi yoksa ücretsiz denemeler mi sunmak istediklerine karar verebilir. Aboneliklerin yanı sıra, Apple Podcast’ler hem ücretli hem de ücretsiz seçeneklerle kanallar alır. Podcast yaratıcıları, kanallarla içeriklerini benzersiz bir logo, sanat eseri ve açıklama ile gruplar.

Abonelikler ile podcast yaratıcıları, her faturalandırma döngüsünde abonelik fiyatının yüzde 70’ini, geçerli vergiler hariç alır. Bir abone bir yıllık ücretli hizmet biriktirdikten sonra net gelir, abonelik fiyatının yüzde 85’ine, eksi geçerli vergilere yükselir. Tüm reklamlar dahil olmak üzere diğer podcast gelirlerinin tamamı içerik oluşturucu tarafından alınacaktır.

Exit mobile version