Apple Pencil 2 ile bambaşka bir stylus deneyimi mümkün

iPad’ler için kullanıma sunulan ve özellikle sanatçılar ya da öğrenciler için oldukça işe yarar bir ürün olan Apple Pencil, malumunuz üzere artık ikinci nesliyle satışta. Peki bu yeni Apple Pencil kullanıcılarına, selefine nazaran nasıl farklılıklar ve ne gibi yenilikler sunuyor?

Apple Pencil 2 hakkındaki ipuçlarını, ürünün kullanım detaylarını ve konuyla alakalı püf noktaları yazımızda derledik.

Stylus kalemin evrim geçirmiş versiyonu olarak nitelendirebileceğimiz Apple Pencil 2, piyasaya sürüldüğünden beri akıllı kalem standartlarını belirleyen bir ürün oldu. Üçüncü nesil ve 11 inçlik iPad Pro modelleriyle uyumlu olarak çalışabilen Apple Pencil 2 artık, eski modeline göre çok daha hassas bir işleyişe sahip.

Çizim yaparken kalemi bastırdığınızda daha koyu renkli ve kalın çizgiler oluşturan Apple Pencil 2, bu yönüyle kullanıcılarına gerçek bir kurşun kalem deneyimi vadediyor. Dilerseniz kalemi hafif yan tutarak da, gölge verme işlemleri için efektif bir şekilde kullanabilirsiniz.

Apple Pencil 2 ile gelen en önemli yeniliklerinden bir tanesi, bahsi geçen iPad Pro modellerinin yan tarafına mıknatıslı bir şekilde tutturulabilmesi. Cihazın üzerinde bunun için düz bir yüzey bulunuyor. Ürün böylelikle hep kullanıcıların elinin altında oluyor ve kaybolma derdini ortadan kaldırıyor.

iPad’inize oldukça sağlam bir şekilde tutunabilen yeni Apple Pencil, hareket halinde olduğunuz durumlarda dahi herhangi bir şekilde tabletinizden ayrılıp düşmeye meyilli bir tutum sergilemiyor.

Eski versiyonu gibi yine oldukça sade ve minimalist bir tasarım anlayışıyla şekillendirilmiş olan Apple Pencil 2, hafif köşeli ve mat bir yüzeye sahip. Genel anlamda cihaz, eski modeline göre daha güzel bir duruş sergiliyor. Yine selefine göre elde çok daha rahat tutulabilen ve herhangi bir kayma sorunu yaşatmayan Apple Pencil 2, bu yönüyle de övgüyü hak ediyor.

Yeni Apple Pencil’ın diğer bir öne çıkan önemli özelliği ise, ürünün artık kablosuz şarj desteği sunuyor olması. Üzerinde herhangi bir konnektör barındırmayan ürün, iPad’inizin yan tarafına mıknatısları vasıtasıyla tutturulduğu anda otomatik olarak şarj olmaya başlıyor. Eski nesil Apple Pencil’ı kullananlar muhtemelen bu duruma çok sevineceklerdir, çünkü bi önceki Apple Pencil’ın üst tarafında bir lightning konnektörü bulunuyordu ve kalemin şarj olması için komik bir biçimde iPad’in şarj soketine dik olarak takılması gerekiyordu. Hey gidi günler..

iPad Pro modelleriyle otomatik olarak eşleşebilen Apple Pencil 2, bu sayede kullanıcıların herhangi bir bağlantı problemi yaşamasına izin vermiyor.

Apple Pencil 2 aynı zamanda başka bir yeni özellik daha sunuyor. Akıllı kalem ile çalışma esnasında parmaklarınızla kaleme iki kere dokunarak modlar arasında kolaylıkla geçiş yapmanız mümkün. Dilerseniz bu dokunma hareketini ihtiyacınıza göre özelleştirebiliyor ve kalemi, araçlar arasında geçiş yapmak gibi kullanışlı eylemler için programlayabiliyorsunuz.

Normal bir kalemle neler yapılabiliyorsa, aynısını kullanıcılarına yansıtmak amacıyla tasarlanmış olan Apple Pencil 2 ile, suluboya resimler yapmak ya da mimari çizim projeleri tasarlamak artık eskine göre çok daha zevkli ve kolay.

Cihazın çok yönlü yapısı sayesinde, her türlü uygulama üzerinde çalışırken maksimum verimli sonuçlar almak mümkün. Bunda yukarıda bahsi geçen kişiselleştirme özelliklerinin de payı oldukça büyük.

Apple Pencil 2 ile sanatsal çalışmalar yapmak haricinde artık not alma ya da işaretleme gibi gündelik işlemleri gerçekleştirmekte, eski modele nazaran çok daha zevkli ve kolay. Yüksek çalışma hassasiyeti ve neredeyse sıfıra yakın bir gecikme süresi ile Apple Pencil 2, tek kelimeyle size kusursuz ve akıcı bir çalışma deneyimi sunuyor.

Piyasada bulunan en akıllı stylus olarak betimleyebileceğimiz Apple Pencil 2, binlerce uygulama ile uyumlu bir şekilde çalışabilme yeteneğine sahip. Cihaz ayrıca App Store’a sık sık eklenen çizim ve tasarım uygulamalarıyla da size her gün yeni bir keşif ve yaratıcılık kapısı aralıyor.

Uzun süre şarja ihtiyaç duymadan özgürce kullanılabilen Apple Pencil 2, uyumlu iPad Pro modelleri ile yüksek bir senkronizasyonda çalışma kapasitesine sahip. Yeni Apple Pencil ile çalışırken kalem, uyguladığınız basıncı algılayarak, gerektiğinde saç teli gibi ince detaylar üzerinde bile kullanıcıya tam kontrol sunuyor.

Apple mağazalarından 929 TL’ye satın alınabilen Apple Pencil 2, kesinlikle profesyonel çalışma hayatının vazgeçilmezlerinden cihazlarından biri.

Yazı: Can Genca

 

Exit mobile version