Apple Otomobil Lansmanı İçin Tarih Verildi

Birçok kişinin merakla beklediği Apple otomobil lansmanı için tarih verildi. Herkes hızlı bir şekilde yeni otomobil modellerinin gelmesini beklerken analistler ilginç yorumlar yaptı.

Dünya genelinde Apple denilince akıllara ilk olarak akıllı telefon ve bilgisayar geliyor. Ancak şirket sürekli yeni sektörleri denemeye çalışıyor. Mesela geçtiğimiz günlerde akıllı gözlük üretimine başlayacaklarını söylemişlerdi. Elbette bir teknoloji şirketi için böyle bir ürün anlaşılır olacaktır.

Apple çıtayı bir miktar daha yükselterek otomobil üretmek istediğini de söyledi. Tesla gibi büyük şirketlerin olduğu otomotiv dünyasında firmanın nasıl bir başarı yakalayacağı henüz bilinmiyor. Hatta üretilecek otomobillerin ne zaman piyasaya sürüleceği bile net değil.

Apple otomobil lansmanı için analistler bazı yorumlarda bulundu

Apple şirketinin stratejileri ile ilgili doğru tahminlerde bulunan Ming-Chi Kuo tarafından yapılan açıklamalara göre, Apple otomobilleri 2021 yılında gelmeyecek. Şirketin ilk otomobilini kullanıcılara sunulması 2028 yılında gerçekleşecek.

Apple otomobil lansmanı

 

Her ne kadar bu tarihin biraz rastlantı eseri ortaya atılmış olduğu söylense bile, bu doğru değil. Apple analistleri şirketin yeni otomobillerinin donanım ve yapay zeka ile donatılacağını söylüyor. Böyle birşeyi başarmak araba yapmaktan çok daha zor. Apple durumun farkında ve bu nedenle aceleci davranmak istemiyor.

Tesla şirketi otonom sistemler geliştirmek için uzun yıllar beklemişti. Sadece otonom araçlar için bile bu kadar fazla beklemek gerektiği düşünüldüğünde, aslında yapay zeka ve diğer sistemlerin Apple araçlarına yüklenmesi biraz daha uzun zaman alacak. Sizce Apple otomobilleri ne zaman piyasaya sürülecek? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version