Apple, 10 Kasım için “One More Thing” etkinliğini duyurdu

Apple, 10 Kasım için yeni bir “One More Thing” etkinliğini duyurdu. Muhtemelen şirketin, 2005’ten beri kullandığı Intel işlemciler yerine Apple Silikon yongaları ile çalışan ilk Arm tabanlı Mac’lerini duyuracağını göreceğiz.

Özellikle buradaki : “One More Thing” (Bir Şey Daha“) ifadesi gerçekten dikkat çekici. Bu ifade, Apple tarafından – özellikle eski CEO Steve Jobs tarafından – önemli ürün duyuruları için ana notlarda uzun süredir kullanılmaktaydı. Apple bu ifadeyi en son 2017’de iPhone X’in duyurusu için kullandı.

Apple, Haziran ayında WWDC’de artık kendi Apple Silikon CPU’larını kullanacaklarını ve Intel işlemcilerden vazgeçtiğini duyurdu. Şirket ARM tabanlı yongaları kullanan ilk bilgisayarların 2020’nin sonlarında piyasaya çıkacağına söz verdi. 2005 yılında Intel yongalarına geçmesi gibi benzer nedenlerle Apple, ARM tabanlı çalışmalarıyla Intel işlemcilerinden daha düşük güç tüketimi ile daha iyi performans elde edebileceğini söylüyor.

Apple‘ın ilk ARM bilgisayarı için bir tür MacBook ile başlayacağı söylense de, şirketin hedefi dizüstü bilgisayarlardan masaüstlerine kadar tüm ürün yelpazesinin bir noktada Apple çiplerini kullanması.

Yeni Mac’lerin yanı sıra, etkinliğin WWDC’de de duyurulan ve aylardır beta sürümünde olan macOS 11 Big Sur‘un lansmanını görme olasılığı yüksek.

Exit mobile version