Apple, Nintendo Switch Benzeri Bir Konsol Geliştiriyor

Apple, iddialara göre Nintendo Switch benzeri bir taşınabilir hibrit konsol geliştiriyor. Bu konsolun yeni bir işlemci ile gelmesi de söylentiler arasında. Böylece konsolun grafik performansı da artmış olacak. İşte detaylar.

Apple’ın bu sene ve önceki senelerde piyasaya sürdüğü ürünler bildiğiniz gibi oyunculara hitap eden ürünler değiller. Şirket, grafik performansını diğer özelliklerden önde tutmuyor. Bu da oyuncuların canını sıkan bir durumdu.

Apple, yeni bir işlemci ve oyun konsolu üzerinde mi çalışıyor?

Fakat şimdi Clien adlı sitedeki Koreli bir kaynağa göre, Apple’ın Nintendo Switch benzeri bir oyun konsolu üzerinde çalıştığını duyuyoruz. Clien adlı Kore merkezli sitede, Apple’ın bir konsol üzerinde çalıştığı iddiaları ortaya çıktı. Böyle bir cihaz üzerinde Qualcomm’un da çalıştığı söylentileri mevcut.

Ancak bu haber üzerine kullanıcılar, Apple’ın işlemcileri bu kadar kuvvetliyse neden böyle bir cihaza ihtiyaç duyduklarını merak etmiş olabilir. Bunun sebebi ise şu; iPhone ve iPad’ler güçlü olsa da, bir oyun konsolu kadar güçlü soğutma sistemleri yok. Aynı zamanda bu cihazlar oyun oynamak için değil, bu yüzden de bir konsolun sağlayacağı deneyimi sağlamıyorlar.

Yeni oyun konsolu gelişmiş grafik performansına sahip olacak

Bu iddiaları ortaya çıkan taşınabilir hibrit konsol, muhtemelen iyi bir soğutucuya da sahip olacak. Aynı zamanda bazı özellikleri ile Apple’ın diğer ürünlerinden ayrı tutabiliriz. İddialara göre, şirket yeni bir işlemci üzerinde çalışıyor. Ancak bu işlemci, A veya M serisi işlemcilerden farklı olacak.

Apple, Nintendo Switch benzeri bir oyun konsolu ile karşımıza çıkabilir
Apple, Nintendo Switch benzeri bir oyun konsolu ile karşımıza çıkabilir

Bu konsolla birlikte, Apple’ın daha büyük ve kalın bir ekran tasarlaması beklentiler arasında. Böylece sıcaklık eşit olarak ekranın her yerinde eşit olacak. Geçtiğimiz günlerde bazı söylentiler, Apple’ın A14X işlemcisinden güç alan bir konsolu üreticilere deneme amaçlı gönderdiğinden söz ediyordu.

Bahsettiğimiz A serisi işlemcili konsol ile yenisinin farkı grafik performansları olması mümkün. Çünkü söylentiler, yeni bir işlemciden güç alacağı yönünde.

Bu konuda herhangi bir resmi açıklama şimdilik mevcut değil. Bunların sadece asılsız söylentiler olma ihtimali var. O yüzden beklentilerinizi düşük tutmanızda fayda var. Fakat resmi bir açıklama olduğu zaman sizlerle paylaşacağız.

Samsung Galaxy Watch 4 Boyutları Sızdı

Exit mobile version