Apple ne zaman 5G’ye geçecek?

Apple 5G

Malum yeni katlanabilir telefonlarla beraber pek çok üretici firma 2019 yılı için çoktan 5G hazırlıklarına başladı. Teknoloji devi firmaların bir çoğu ilk 5G teknolojili telefonlarını bu yıl içinde satışa sunmayı düşünüyor. Peki Apple cephesinde durum nasıl dersiniz?

Apple’ın da nihayetinde 5G teknolojisine kavuşacağına kesinlikle şüphe yok, tek soru ne zaman? Şu ana kadar kulağımıza gelen duyumlara göre Amerikan firmanın 2020 yılına kadar bir 5G’li iPhone’u piyasaya sürmek istemediği görülüyor. Malumunuz Apple bazı yeni teknolojileri desteklemek konusunda diğer firmalara nazaran biraz geriden geliyor. Örnek vermek gerekirse sadece kablosuz şarj ve su geçirmezlik özelliğinin bile iPhone’lara entegre olması oldukça bir süre gerektirdi.

Apple oldukça ileri teknolojilere sahip olmasına rağmen, bazı yenilikler konusunda her zaman daha emin adımlarla, bir adım geriden gelmeyi tercih ediyor. Bunun arkasında Apple’ın mükemmeliyetçi felsefesinin yattığını söyleyebiliriz. Konu 5G teknolojisi olduğunda, daha baskın bir pazar pozisyonuna sahip olan Apple, beklemeyi göze alabilir ve 5G teknolojisine geçmek için biraz daha zamana ihtiyacı olabilir. 2020 yılı itibariyle iPhone’ların 5G desteğine kavuşacağını söyleyebiliriz.

Apple’ın geleceği nasıl olacak?

Exit mobile version