Apple Mahkeme Yolunda: Yine Dava Açıldı!

Dünyanın en büyük şirketlerinden bir tanesi olarak bilinen Apple mahkeme yolunda. Şirkete tekrar dava açıldı. Hadi gelin konuyla ilgili bütün detaylara birlikte bakalım.

Hatırlayacağınız üzere neredeyse her ay Apple farklı bir dava ile karşı karşıya kalıyor. Tüm bu davaların en büyük nedenlerinden birisi de hiç şüphesiz tekel olma çabalarından kaynaklı. App store üzerinden alınan komisyonlar ise durumu daha çok işin içinden çıkılmaz hale getirdi. Epic Games bunlari içerisinde en fazla tanıanlar arasında yer alıyor. Oyun firması, Apple ile davalık olmuştu ancak şimdi sıra Facebook şirketinde.

Apple mahkeme yolunda

Son olarak Facebook şirketi çok sert bir şekilde firmaya dava açtı. Bunun en büyük nedeni ise uygulama mağazasında sürekli olarak şirketin kendi platformlarını ön plana çıkarması. Tüm bu nedenlerden dolayı Facebook şirketi Apple’ı mahkeme yoluna sürükledi.

Apple mahkeme yolunda

Facebook firmasının uygulama içi reklam göstermesine engel olan Apple, bu nedenden dolayı da mahkemeye verildi. Görüldüğü kadarıyla Facebook, bu şirkete oldukça kızgın.

Şirketin bazı oyun platformlarını da engellemesi en büyük sorunlar içerisinde sayılıyor. Facebook Gaming, uzun bir süre Apple tarafından engellendi. Şimdi ise Facebook şirketi mahkeme sürecini çok fazla uzatacak gibi görünüyor. Bakalım ikili anlaşacak mı yoksa daha farklı bir yol mu tercih edecekler?

Exit mobile version