Apple M2 İşlemci Seri Üretime Giriyor

Apple’ın kendi üretimi olan Apple M2 işlemci, M1’den sonra seri üretime girdi. Nikkei Asia’dan alınan bu bilgilere göre işlemcinin M2 ismi geçici olarak kullanılıyor. İşlemcinin üretimi, TSMC tarafından yapılacak ve neredeyse üç ay sürecek. Böylece Temmuz gibi yeni MacBook laptoplarda kullanım için dağıtıma çıkacak.

Apple M2 işlemcisi yolda

Geçen sene M1 işlemcileriyle Intel’den ayrılıp tamamen kendi işlemcilerini üretme yolunda adımlarını atan Apple, bu sene de M2 işlemcisiyle karşımıza gelecek. Bu işlemcileri de MacBook’larda senenin ikinci yarısında görebileceğiz.

Nikkei Asia’nın verdiği bilgilere göre şirket, işlemci şimdiden üretime başladı. Böylece, Temmuz ayına kadar işlemciler hazır olacak ve sonbaharda gelecek olan MacBook modellerinde karşımıza çıkacak. Bu işlemciyi muhtemelen önümüzdeki aylarda gelecek olan MacBook Pro serisinde göreceğiz.

Apple

M1 işlemcisinin özelliklerini hatırlatmak gerekirse, 8 çekirdekli CPU, 8 çekirdekli GPU, 16 çekirdekli Neural Engine sahibiydi. Birleşik bellek mimarisi ve diğer özellikleriyle kullanıcılara 3,5 kata kadar varan daha hızlı sistem sunmuştu. Grafik kısmında ise 6 kata kadar daha iyi performans vermişti. 15 kata kadar da daha hızlı makine öğrenimi sağlıyordu.

Geçtiğimiz günlerde de Apple, yine M1 işlemcisi kullanan yeni ürünlerini tanıtmıştı. Bunların arasında 24 inç iMac ve yeni iPad Pro bulunmakta. Ayrıca Apple’ın geçen sene söylediğine göre, Intel’den tamamen kopmayı M3 işlemcisi ile yapacak. Yani M2, şirket için bir nevi bir geçiş süreci olacak.

Apple M2 ne zaman çıkacak? Özellikleri neler?

Şimdilik hem M2 işlemcisi hem de gelecek MacBooklar hakkında net bilgiye sahip değiliz. Ne zaman çıkacağı ve özellikleri konusunda herhangi bir bilgimiz yok. Ama 2021 yılının ikinci yarısında bunlara dair haberler görmeyi bekliyoruz.

Exit mobile version