Apple M1 çipi ile yeni iMac’i tanıttı! İşte çıkış tarihi ve fiyatı

Apple iMac

Apple bugün, daha ince bir ekrana, bir Apple Silikon yongaya ve parlak, cesur renkleri olan yeniden tasarlanmış M1 çipi olan bir iMac’i tanıttı. Apple, yeni iMac’i sıfırdan M1 çipi için tasarlandığını söyledi.

Yeni iMac, üstte ve yanlarda daha dar kenarlıklara sahip 24 inç 4.5K ekrana sahip. Altında hala büyük bir çene var, ancak ekranın arkası kavisli yerine artık düz. Apple, sesin yüzde 50’nin üzerinde azaldığını söylüyor. Ekranda ayrıca renk sıcaklığını otomatik olarak ayarlamak için Apple’ın True Tone teknolojisi de bulunuyor.

İŞTE APPLE iMAC’i İNCELEYELİM

Apple ayrıca, video görüşmelerinde daha iyi görünmeniz için iMac’in kamera ve mikrofonlarında çok ihtiyaç duyulan bir güncelleme sözü verdi. Artık 1080p çözünürlüğe ve daha büyük bir sensöre sahip.

Samsung S Serisi Yüksek Çözünürlüklü Monitörler Tanıtıldı

Yeni iMac 11,5 mm inceliğinde ancak Apple, M1 yongası sayesinde önceki modele göre daha sessiz ve daha soğuk kalacağını söyledi. Şirket, yeni modelin önceki nesil iMac’in “hacimli termal sisteminin” yerini alan “iki küçük fana” sahip olduğunu belirtti.

Ayrıca arkaya takılan yeni bir manyetik güç kablosu da bulunuyor. Eski MagSafe kablosuna çok benziyor. Ethernet, güç kablosuna bağlanabilir ve aynı kablo üzerinden iletilebilir. Giriş seviyesi model, arkada iki USB-C / Thunderbolt bağlantı noktasıyla gelecek ve daha yüksek bir modelde, ek iki USB-C bağlantı noktası eklenecektir (Thunderbolt desteği olmadan). İnanılmaz bir şekilde, hala bir kulaklık girişi göz önüne çıkıyor.

Yeni iMac’in yanı sıra Apple, uyumlu renklerde klavye, fare ve izleme dörtgeni de sunuyor. Klavyede oturum açmak için bir Dokunmatik Kimlik düğmesi vardır.

İŞTE iMAC’İN FİYATI

Yeni iMac 1.299 dolardan başlıyor, ancak bazı renkler daha yüksek seviyede olan 1.499 dolarlık model için ayrılmış durumda. 30 Nisan’dan itibaren ön siparişlerde… Mayıs ayının ikinci yarısında da satışa sunulacak. Toplam yedi renk seçeneği vardır. Temel model 8 GB RAM ve 256 GB SSD ile birlikte gelir; 16 GB’a kadar RAM ve 2 TB’a kadar depolama alanı içerecek şekilde yükseltilebilir.

Bu, Apple’ın kendi bünyesinde tasarladığı yongalar olan Apple Silicon’a geçen ilk iMac’tir. Şirket ilk olarak Kasım ayında MacBook Air, MacBook Pro ve Mac Mini’ye bir Apple Silikon çip ekledi. Apple sonunda bu Arm tabanlı yongaları tüm Mac serisine sunmayı planlıyor. Geçiş, macOS yazılımının yeni yongaları desteklemek için güncellenmesi gerektiği anlamına gelirken, şu ana kadar yapılan değişikliklere değdiğini gösteriyor. İlk nesil M1 Mac’ler, gelişmiş güç ve pil ömrü sunan yeni çiplerle son derece iyi karşılandı.

Exit mobile version