Apple iPhone Cihazlarının Zamlı Fiyatlarını Açıkladı

Geçtiğimiz günlerde Apple Store'de satış durdurulmuştu. Artan dolar kurunun etkisi sonrasında Apple, iPhone başta olmak üzere diğer cihazlarını zamlı fiyatlarıyla bugün yeniden satışa çıkardı. Gelin detaylara birlikte bakalım...

Apple, Türkiye’de yaşanan dolar kurundaki değişiklik sonrasında iPhone cihazlarının zamlı fiyatlarını açıkladı. Ekim ayında Avrupa’nın en büyük fizikî mağazasını İstanbul, Bağdat caddesine açan Apple; 23 Kasım’da doların bir anda 13,40 TL düzeyini görmesi ile internet sitesindeki, akabinde fizikî mağazalarındaki tüm satışları durdurmuştu. Bu ilk başta sistemsel bir sorun olarak algılandı. Ancak sonrasında zaten bir zam geleceği ve artan dolar kuru sonrasında bu zam dolayısıyla satın almaların durdurulduğu ortaya çıktı.

Apple, bugün yeniden Apple Store’daki satışları müşterilerine açtı. Yapılan zamlar sonrasında değişen yeni fiyatıyla satışta olan ürünlerdeki fiyat değişimini sizler için hazırladık. Bu arada Apple’ın ürünlerine ortalama yüzde 20-30 zam yaptığını da vurgulayalım.

İşte artan dolar kuru sonrasında Apple iPhone, MacBook ve Airpods ürünlerinde yaşanan fiyat değişiklikleri:

Apple Macbook’ların fiyatlarında da zamlar görüldü. İşte Macbook’larda yaşanan fiyat değişiklikleri…

iPad ve Airpods da Fiyatı Değişen Ürünlerden…

Yapılan zamlar sonrasında Apple diğer iki ürünü olan iPad ve AirPods ürünlerinde de fiyat değişikliği meydana geldi. Doların artması TL’nin değer kaybetmesi sonrasında bu ürünlerde de zam gerçekleşti. Ayrıca bu gelişmelerin ardından iPad Pro 11′ yeni fiyatı 10.799 TL oldu. Dahası iPad Pro 12,9′ yeni fiyatı 14.999 TL olarak belirlendi. Bununla birlikte AirPods Max’in de fiyatı değişti. Kablosuz kulaklığın fiyatı 5.699 TL’den 7.099 TL’ye çıktı.

Exit mobile version