Apple, iPhone Ana Ekran Tedarikçisi Samsung’tan Kurtulacak

İPhone için OLED ekranlarının mevcut en büyük tedarikçisi Samsung, LG Display tarafından takip edildi. Apple, 2020 iPhone serisi için ekran bileşenleri tedarik zincirini çeşitlendirmeyi hedefliyor.

Apple, Çin’in BOE Teknoloji Grubu’ndan sertifikalandırma ekranlarının son aşamalarına girdiğini açıkladı. Anlaşma devam ederse, BOE 2020 iPhone serisinin en büyük OLED ekran tedarikçisi olabilir.

Apple Samsung’a bağlı kalmak istemiyor

Taipei merkezli bir araştırma şirketi olan WitsView’den kıdemli bir analist olan Eric Chiou, “Apple, OLED ekran için yeni bir tedarikçiye kalifiye olma yönündeki teşvikten dolayı [diğerleri] kapasiteyi artırmak için çok fazla yatırım yapmak konusunda isteksiz davranıyor” dedi. “Bu, Çinli ekran şirketi MacBook’lara, iPad’lere, HP’ye ve Dell ekranlarına tedarik etme kabiliyetine sahip olduğunu kanıtlamışken, BOE’ye yeni pazara girmesi için iyi bir fırsat sunuyor. Apple da BOE’den OLED’leri satın alırsa beklenmedik olmamalı.” ifadelerine yer verdi.

Apple, 2017’den beri MacBook ve iPad için ekran panelleri tedarik etmek için BOE ile çalışıyor. Bu nedenle iş ilişkilerinin genişlemesi pek de şaşırtıcı değil. İç kaynaklara göre, Apple gelecek yıl iPhone modelleri için BOE’nin esnek OLED ekranlarını test ediyor.

Exit mobile version