Apple iPhone 13 Parmak İzi Konusunda Kafaları Karıştırdı

Apple iPhone 13 parmak izi okuyucu özelliği ile ilgili merak edilen çok fazla soru var. Bu teknoloji iPhone 13 modellerine gelecek mi?

Her yıl yeni bir cihaz ile kullanıcılarını şaşırtmayı başaran Apple firması, bu sefer iPhone 13 modelinde ilginç özellikler denemeye çalışıyor. İşin açıkçası ilginç demek pek doğru değil. Fakat Apple bunu ilk defa kullanacak.

Apple analisti Ming-Chi Kuo ve Bloomberg’ten Mark Gurman tarafından ifade edildiğine göre şirketin yeni iPhone modellerinde ekrana gömülü parmak izi okuyucu özelliği kullanma ihtimali yüksek. Bu yeni özellik ile birlikte, önemli bir açık giderilmiş olacak.

Apple iPhone 13 parmak izi okuyucu tercih edecek

Sektörde baskın olan şirketlerin çok büyük bir bölümü parmak izi okuyucuyu zaten kullanıyordu. Fakat Apple için bunun büyük bir yenilik olduğunu söyleyebiliriz. Şirket zaten genellikle bu tür özellikleri nedeniyle eleştiriliyor. Birçok kişi Apple’ın geriden gelmesini doğru bulmuyor.

Apple iPhone 13 parmak izi

Ultrasonik parmak izi sensörleri sayesinde Apple önemli bir teknoloji elde edilmiş olacak. Bunun nedeni ise küçük ses dalgaları sayesinde parmak izinin üç boyutlu haritasının çıkarılmasından kaynaklanıyor. Böyle bir teknolojinin kullanılması aynı zamanda parmak izi tanıma süresini kısaltacaktır.

Apple iPhone 13 modelinde bu özelliğin neredeyse kesin olarak kullanılacağı düşünülüyor. Haber kaynağının sağlam olması, ihtimalleri çok yüksek seviyelere kadar çıkarıyor. Ultrasonik sensör teknolojisi zaten Apple için çoktan gelmesi gerekiyordu. Fakat şirket, iPhone modellerinde bunu henüz yeni kullanma kararı alıyor.

Exit mobile version