Apple, iPad ve MacBook üretimini Çin’den Vietnam’a taşıyabilir

Apple, dünyanın en büyük elektronik imalat hizmetleri sağlayıcısı Foxconn’dan iPad ve MacBook üretimini Vietnam’a taşımasını istedi. Apple, ABD ile Çin arasında devam eden ticaret anlaşmazlıkları nedeniyle tedarik zincirini çeşitlendirmek istediğini belirtti.

Vietnam’da hangi iPad veya Mac modellerinin monte edileceğini veya Apple’ın toplam üretiminin ne kadarının Çin’den çekileceğini belirtilmedi. Ancak bunlar Vietnam’da bir araya getirilen ilk Apple ürünleri olmayacak. Apple, bu yılın başlarında AirPods Pro‘larını orada üretmeye başladı. Apple, bir süredir belirli iPhone modellerinin üretimi için Hindistan’ı kullanıyordu. Bu, çoğunlukla ABD-Çin ticaret savaşından öncesine denk geliyor ayrıca şirketin yerel ithalat düzenlemelerini karşılamasına yardımcı oluyordu.

Bu haftanın başlarında Foxconn’un üretim kapasitesini genişletmek için Vietnam’da 270 milyon $‘lık bir yatırım planlandığı bildirildi. Tayvanlı şirketin üretim hatlarının yüzde 30’undan fazlasını Çin dışına taşıdığı söyleniyor.

Exit mobile version