Apple, iPad Pro cihazlarına 5G mmWave desteği

Apple iPad Pro’nun yeni nesil serisinin ABD’deki mevcut nesil iPhone 12 modellerinde görülen 5G mmWave teknolojisini destekleyeceği bildiriliyor. Bu teknolojinin kısa mesafelerde 6GHz altı 5G’den daha yüksek hızlar sunması bekleniyor. Yeni bir rapor, Apple’ın iPhone telefonlarından ayrı olarak portföyünün daha fazlasına entegre etmek için kendi şirket içi mmWave AiP’yi (pakette anten) aktif olarak geliştirdiğini gösteriyor. Bu teknoloji bu yıl yalnızca ABD vatandaşlarına iPhone 12 serisiyle sunulurken, önümüzdeki yıl teknolojinin daha geniş bir şekilde piyasaya sürülmesi görülebilir.

Apple, iPad ve MacBook üretimini Çin’den Vietnam’a taşıyabilir

APPLE iPAD DIŞINDA DİĞER ÜRÜNLERE DE 5G MMWAVE GETİRECEK

DigiTimes raporunda, 2021’de piyasaya sürülmesi beklenen üst düzey iPad Pro modellerinin mmWave destekli 5G ağları sunması gerektiğini söyleyen kaynaklara atıfta bulundu. Apple’ın kendi mmWave AiP modüllerini geliştirmede başarılı olduğunu iddia etmek için kaynaklarından alıntı yapıyor. Bu başarı Cupertino devinin yeni teknolojiyi yeni nesil iPad modelleri gibi diğer ürünlere itmesine yardımcı olabilir. Rapor, iPad Pro serisinin 5G mmWave desteği alacağını açıkça söylemese de, Apple geleneksel olarak “Pro” serisinde ilk olarak üst düzey özellikleri sunuyor. Apple portföyündeki diğer iPad modelleri de sonunda destek alacaktır.

APPLE iPAD MODELLERİNE BU DESTEĞİ VERECEK

Raporda, “AiP modüllerinin tasarımı ve geliştirilmesindeki kendi kendine yeterlilik, aynı zamanda Apple’ın 2021’de piyasaya sürülecek yeni nesil üst düzey ‌iPad‌ ürünlerinin de mmWave teknolojisiyle gelebileceği anlamına geliyor” ifadeleri yer alıyor.

Rapor, AiP modüllerini geliştirmenin başarısıyla Apple’ın şirket içinde RF ön uç (RF-FEM) modülleri geliştirmeye bir adım daha yaklaştığını söylüyor. Şirketin gelecekte kendi modemlerini tedarik etmeyi hedeflediği bildiriliyor.

Geçmiş raporlar, Apple’ın yeni nesil iPad Pro serisini OLED ekranlara kaydırdığını iddia ediyor. Üst düzey iPad Pro modeli muhtemelen mini LED ekran teknolojisini de içerecek. Mini LED ekranlar, resmi OLED ekranlara benzer şekilde üretmek için ayrı LED’ler kullanır. Üretiminin daha ucuz olduğu söyleniyor ve Apple’ın yeni ekran teknolojisini ilk olarak iPad serisine itmesi bekleniyor. Analist Ming-Chi Kuo, yeni nesil iPad Pro serisinin önümüzdeki yılın ilk yarısında piyasaya sürülebileceğini tahmin etti.

Exit mobile version