Apple iPad Mini gecikti, mini-LED ekranla geleceği söylendi

iPad Mini 6, Apple hayranlarının bu yıl Nisan ayında piyasaya sürüldüğünde yeni iPad Pro 2021 ile birlikte geleceğini tahmin ettiği bir şeydi. Tablo varyantına dair bir işaret yoktu. Ancak analist Ming-Chi Kuo, bir araştırma notunda, bu yıl hala piyasaya sürülebileceğini söylüyor.

Apple, yeni M1 destekli iPad Pro’nun piyasaya sürülmesiyle yılın geri kalanı için tonu belirlemiş olabilir. Ancak iPad Mini ile ilgili işler pek iyimser görünmüyor. Ünlü analist Ming Chi Kuo’ya göre, yeni bir iPad Mini altıncı nesil, bu yılın ikinci yarısından önce beklenmemeli… Cihazın en erken geliş tarihi bu yılın Temmuz ayı civarında olabilir.

Apple’ın mevcut sürümden oldukça farklı olacak yeni bir iPad Mini piyasaya sürdüğü söylentileri vardı. Örneğin, yaklaşan modelin, mevcut sürümün 7,9 inçlik ekranından biraz daha fazla büyük olacağı iddiası var. Hatta bu yeni gelecek cihaz, 8,4 inçlik bir ekrana sahip olacak.

iPhone 13 Pro Max Maketi Ortaya Çıktı

Ayrıca, ekran alanlarındaki artışın yanı sıra, yeni iPad Mini’nin 2019 iPad Air’den stil ipuçlarını ödünç alması bekleniyor. Bu, ekran alanındaki artışı engelleyecek. Ayrıca bir bütün olarak tablet boyutunda önemli bir artışa yol açmayacak daha ince çerçeveler içerecek.

APPLE iPAD MiNi SAHTE KILIF GÖRÜNTÜLERİ VAR

İPad Mini’nin daha önce sızdırılan ve ekran alanındaki artışa rağmen iPad Mini’nin boyutunda önemli bir artış göstermeyen bazı sahte kılıf görüntüleri var. 2019’da piyasaya sürülen şu anda 5. nesil iPad Mini, önceki modele kıyasla büyük ölçüde değişmemiş. Cihaz tasarımına sahip ancak gelişmiş performans için A12 Bionic işlemciden güç aldı.

Ayrıca, Apple Pencil desteğinin eklenmesi, işlevselliğine büyüttü. Hatta not almaya izin verdi. Kuo ayrıca Apple’ın mini LED ekranlı yeni bir iPad Mini sürümü üzerinde çalıştığını belirtti. Bununla birlikte, aynı şeyin gerçekten iPad Mini için geçerli olup olmadığı bilinmiyor. Ayrıca yeni gelişmiş ekran teknolojisine sahip üst düzey iPad Mini Pro sürümü olup olmayacağı belli değil.

Bu arada Kuo, Apple’da yapım aşamasında olan birkaç başka cihazı daha ortaya çıkardı. Bunlar arasında yeni iPad cihazları var. Ayrıca 8 inçlik bir tableti ortaya çıkarmak için açılabilen katlanan bir iPhone yer alıyor.

 

Exit mobile version