Apple iOS 15 Çıktı! İşte Gelen Yenilikler

Apple, yeni işletim sistemi olan iOS 15'i kullanıcılarına sundu. Herkesin merakla beklediği yeni işletim sistemi ile yapılan değişiklikler merak konusu oldu. İşte iOS 15 ile iPhone'lara gelen yenilikler...

Apple kullanıcılarının merakla beklediği iOS 15 sürümü erişime açıldı. Teknoloji devi Apple, iPhone’un merakla beklenen işletim sistemi iOS’un yeni sürümü iOS 15’i yayınladı. Dün saat 20:00 itibariyle Türkiye’deki kullanıcılara sunulan güncellemede bir çok yenilik bulunuyor. Bununla birlikte önce hangi cihazların iOS 15 yükseltmesi yapacağına bir göz atalım.

İşte iOS 15 Alacak Cihazlar

İşte iOS 15 İle Gelen Yenilikler

Facetime

– Uzamsal ses, Grup FaceTime aramalarında kişilerin sesinin ekranda bulundukları yönden geliyormuş gibi duyulmasını sağlar (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR ve daha yenisi).

– FaceTime bağlantıları, arkadaşlarınızı FaceTime aramasına davet etmenize olanak tanır; Ayrıca Android veya Windows aygıtlarını kullanan arkadaşlarınız bile kendi tarayıcılarından katılabilir.

– Portre modu, arka planınızı bulanıklaştırır. Hatta sizi odağa yerleştirir (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR ve daha yenisi).

– Ses İzolasyonu, sesinizin çok net duyulması için arka plandaki gürültüleri engeller (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR ve daha yenisi).

– Geniş Spektrum, arka plandaki tüm gürültüleri aramanıza dahil eder (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR ve daha yenisi).

– Izgara görüntüsü, Grup FaceTime aramalarında aynı anda altıya kadar kişiyi aynı boyutlu karelerde görüntüler ve o an konuşan kişiyi vurgular.

Mesajlar ve Memoji

– Mesajlar’da sizinle paylaşılan bağlantılar, görseller ve diğer içerikler şimdi ilgili uygulamada ‘Sizinle Paylaşılanlar’ adlı yeni bir bölümde yer alıyor.

– Mesajlar’a dönmek zorunda kalmadan, doğrudan içeriği açtığınız uygulamadan yanıt verebiliyorsunuz.

Yeni Memoji

Şimdi Memoji’niz için kıyafet seçebiliyor ve kendinizi yeni çıkartmalarla ifade edebiliyorsunuz. Ayrıca aksesuarlarıyla tarzınızı dilediğinizce yansıtabiliyorsunuz.

Bildirimler

– Yeni görünüm, kişiler için kişi fotoğraflarını ve uygulamalar için daha büyük simgeleri görüntüler

– Bildirim özeti, ayarladığınız bir zamanlamaya göre her gün yararlı bir bildirim koleksiyonu gönderir

– Bildirimler, herhangi bir uygulamadan veya ileti konu grubundan önümüzdeki bir saat veya günün geri kalanı için kapatılabilir

Harita

– Yollar, mahalleler, ağaçlar, binalar ve daha fazlasıyla ilgili ayrıntılarla şehirleri başka bir gözden görmenizi sağlıyor.

Yeni sürüş özellikleri

– Harita uygulaması şimdi sürücülere yol ayrıntılarının yanı sıra güncel kazaları ve trafik durumunu görmelerine yardımcı olan yeni bir özel sürüş haritası sunuyor.

Yeni toplu taşıma özellikleri

– Toplu taşıma entegrasyonu, yakındaki durakları ve toplu taşıma saatlerini gösteriyor. Hatta sık kullandığınız güzergahları en üste iğnelemenize imkan veriyor. İneceğiniz durağa yaklaştığınızda ise Harita uygulaması size bunu haber veriyor.

Safari

– Daha kolay ulaşılabilen alttaki sekme çubuğu, sola veya sağa kaydırarak sekmeler arasında hareket etmenize yardımcı olur

– Sekme Grupları, sekmelerinizi kaydedip düzenlemenize ve bunlara aygıtlarınızdan kolayca erişmenize yardımcı olur.

– Sekmelere genel bakış ızgara görüntüsü, açık sekmelerinizi görüntüler.

– Başlangıç sayfası, bir arka plan görüntüsü ve Gizlilik Raporu, Siri Önerileri ve Sizinle Paylaşılanlar gibi yeni bölümlerle özelleştirin.

– iOS’te dolaşma etkinliğinizi kişiselleştirmenize yardımcı olan web genişletmeleri App Store aracılığıyla indirin.

– Sesle Arama, web’de sesinizi kullanarak arama yapmanıza olanak tanır.

Kamerada Canlı Metin

– Canlı Metin özelliği Kamera uygulamasında da çalışıyor. Başka bir deyişle herhangi bir yerdeyken iPhone’unuzun kamerasını bir metne doğru tutarak işinize yarayacak bilgilerle hızlıca işlem yapabiliyorsunuz.

Fotoğraflarda Canlı Metin

– Canlı Metin, görsellerdeki zengin ve yararlı bilgileri akıllı bir şekilde seçebiliyor. Bu sayede fotoğrafta vurgulanan metne dokunarak arama yapabiliyor, mail gönderebiliyor veya yol tarifi alabiliyorsunuz.

Sağlık

– Paylaşma, sizin için önemli olan veya sizinle ilgilenen kişilerle paylaşılacak sağlık verilerini, uyarıları ve eğilimleri seçmenizi sağlar.

– Eğilimler, verilen bir sağlık ölçümünün zaman içerisinde nasıl bir seyir izlediğini görmenizi sağlar. Bununla birlikte yeni bir eğilim algılandığında sizi haberdar eder.

– Yürüme Dengesi, düşme riskinizi değerlendirip yürüme dengesi düzeyiniz düşükse sizi haberdar edebilen yeni bir ölçümdür (iPhone 8 ve daha yenisi).

– Doğrulanabilir sağlık kayıtları, COVID-19 aşılarının ve laboratuvar sonuçlarının doğrulanabilir sürümlerini indirip saklamanızı sağlar.

Hava Durumu

– Yeni tasarım, söz konusu konumla ilgili en önemli hava durumu bilgilerini gösterir. Ayrıca yeni harita modüllerini içerir.

– Hava durumu haritaları tam ekran görünür. Hatta desteklenen ülkelerde yağış miktarını, sıcaklığı ve hava kalitesini gösterir.

– Bir Saat Sonra Yağış bildirimleri İrlanda’da, Birleşik Krallık’ta ve ABD’de yağmur veya kar yağmaya başlayacağında sizi uyarır.

– Yeni hareketli arka planlar; ayrıca Güneş’in konumunu, bulutları ve yağışı daha doğru bir şekilde gösterir.

Kimlik

– Cüzdan uygulamasına ehliyet ve kimlik kartı ekleyebilme.

Gizlilik

– Uygulamaların son yedi gün içerisinde hangi verilere eriştiğini gösteren uygulama gizlilik raporu.

– Mail gönderenlerin bir mail’in açılıp açılmadığını öğrenmelerini engelleyen ve göndericilerin kullanıcıların konumunu öğrenmesini ya da IP adresine göre kullanıcının profilini oluşturmasını engelleyen Mail Privacy Protection özelliği.

Exit mobile version