Apple iOS 14.4.1 güvenlik güncellemesini yayınladı

Apple bugün iPhone kullanıcıları için bir hata düzeltme güncellemesi yayınladı. iOS 14.4.1 şu anda kullanıma sunuluyor ve Apple, iPhone kullanıcıları için önemli güvenlik düzeltmeleri içerdiğini söylüyor. İPhone’unuzdaki Ayarlar uygulamasına giderek bugün güncelleyebilirsiniz.

Güncellemenin sürüm notları şu şekildedir: “Bu güncelleme önemli güvenlik güncellemeleri sağlar ve tüm kullanıcılar için önerilir.” Apple, kullanıcılardan daha fazla ayrıntı için Apple güvenlik web sayfasını ziyaret etmelerini istedi ve şimdi iOS 14.41 ile ilgili bilgileri içerecek şekilde güncelledi.

LG, Avrupa için Android 11 takvimini açıkladı

APPLE iOS 14.4.1 GÜNCELLEMESİYLE BAZI GÜVENLİK AÇIĞINI DÜZELTTİĞİNİ AÇIKLADI

Apple, iOS 14.4.1’in Safari ve iOS’ta üçüncü taraf tarayıcılara güç veren tarayıcı motoru WebKit’teki bir güvenlik açığını düzelttiğini söylüyor. Şirket açıklıyor:

Şunlar için kullanılabilir: iPhone 6s ve üstü, iPad Air 2 ve üstü, iPad mini 4 ve üstü ve iPod touch (7. nesil).
Etki: Kötü amaçlarla oluşturulmuş web içeriğinin işlenmesi rastgele kod yürütülmesine neden olabilir.
Açıklama: Doğrulama iyileştirilerek bir bellek bozulması sorunu giderildi.
CVE-2021-1844: Google’ın Tehdit Analizi Grubu’ndan Clément Lecigne, Microsoft Tarayıcı Güvenlik Açığı Araştırmasından Alison Huffman.

iOS 14.4.1 bugün kullanıma sunuluyor ve Ayarlar uygulamasına gidip “Yazılım Güncelleme”yi seçerek güncelleme yapabileceksiniz. Güncellemeyi hemen görmezseniz, cihazınıza isabet etmesi birkaç dakika sürebileceğinden kontrol etmeye devam edin. Apple ayrıca iPad kullanıcılarına iPadOS 14.4.1’i de sunuyor.

iOS 14.4, Kamera uygulaması güncellemeleri ve hata düzeltmeleri dahil olmak üzere iPhone kullanıcıları için bir dizi yeni özellikle birlikte geçtiğimiz ay piyasaya sürüldü. Apple şu anda iOS 14.5’in beta testini yapıyor ve bu ilkbaharda halka açıklanmasını umuyoruz.

Exit mobile version