Apple, HomePod’u bitirdi, HomePod Mini’ye odaklandı

Apple, Cuma günü yaptığı açıklamada, Apple’ın orijinal HomePod’unu durdurduğunu ve dikkatini akıllı ev asistanı HomePod Mini’nin daha küçük sürümüne çevireceğini söyledi.

Apple yaptığı açıklamada, “Orijinal HomePod’u sonlandırıyoruz, sarf malzemeleri Apple Online Mağazası, Apple Satış Mağazaları ve Apple Yetkili Satıcıları aracılığıyla tükenene kadar satışa sunulmaya devam edecek. Çabalarımızı HomePod mini üzerinde yoğunlaştırıyoruz.” dedi.

Fortnite sezon 6 DC geçiş etkinliği planlanmadı

Şirket, Apple’ın Apple Care aracılığıyla mevcut HomePod’lara yazılım güncellemeleri ve destek sağlamaya devam edeceğini söyledi.

HomePod Mini, geçen yıl Kasım ayında piyasaya sürüldü ve 300 dolarlık orijinal HomePod ile karşılaştırıldığında 99 dolara mal oldu. CNET yorumcusu Megan Wollerton 2018’de piyasaya sürüldüğünde “yıldız” sesini övdü, ancak Amazon’un Alexa ve Google’ın Asistanı tarafından desteklenen rakip hoparlörler kadar çok özellik sunmadığını söyledi. “Siz ve birlikte yaşadığınız diğer herkesin bir Apple cihazı varsa ve bir Apple akıllı eviniz varsa, HomePod yakından bakmaya değer” diye yazdı.

HomePod Mini, 2020’de piyasaya sürüldüğünde sesiyle CNET yorumcusu Molly Price’dan benzer şekilde güçlü bir övgü aldı ve düşük fiyatın onu çok daha çekici hale getirdiğine dikkat çekti. “HomePod Mini, Apple’ın Google ve Amazon’un teklifleriyle yapmak istediği kadar başarılı ve Apple evrenine yatırım yapan herkese tavsiye ederim,” diye yazdı.

HomePod Mini zirvede

Apple, HomePod’un çalışmasının neden sona erdiği konusunda herhangi bir ayrıntıya girmemiş olsa da, muhtemelen Mini modelin satışları o kadar güçlüydü ki, daha büyük ve daha pahalı modeli yapmaya devam etmenin pek bir anlamı yoktu.

Google ve Amazon gibi rakipler de iki ana boyutta akıllı hoparlörler yapar: küçük ve biraz daha büyük. Apple’ın hamlesine bakılırsa, müşteriler daha küçük olan ve ses departmanında biraz daha az cazibe sunan bir şey için daha az ödeme yapmayı tercih ediyorlar: Eğer onu bir müzik çalar yerine akıllı bir hoparlör olarak kullanıyorsanız, bu bariz bir seçimdir.

Bununla birlikte, geçtiğimiz Eylül ayında Google, Nest Mini ile birlikte daha büyük ve daha iyi ses veren bir hoparlör olan Nest Audio’yu piyasaya sürerken, aynı ay içinde hem Amazon Echo’nun hem de Amazon Echo Dot’un yeni sürümlerini aldık – yani öyle görünüyordu hala daha gelişmiş ve daha pahalı modeller için bir pazardır.

Apple’dan henüz görmediğimiz bir şey, Amazon Echo Show veya Google Nest Hub gibi akıllı bir ekran. Gelecekte birinin çıkıp çıkmayacağını beklemek ve görmek zorundayız, ancak şimdilik akıllı hoparlör aralığı artık sadece bir modelden oluşuyor.

 

Exit mobile version