Apple Hisseleri Büyük Düşüş Yaşadı: Tarihi Rekor Geldi!

Herkesin büyük bir merakla beklediği Apple hisseleri büyük düşüş yaşamaya başladı. Özellikle de tarihi bir rekorun gelmesi korku yarattı. Hadi gelin bütün detaylara bir göz atalım.

2 eylül tarihinde zirveye çıkan Apple’ın hisse başı fiyatı 137,98 dolar seviyelerine kadar yükseldi. Bu rakam, şirket tarihinde ulaşılan en yüksek değer oldu. Birçok kişi Apple firmasının en azından uzun bir süre ayakta kalacağını ve yükselişine devam edeceğini düşündü. Şimdi ise yatırımcıların büyük çoğunluğu için Apple sadece hayal kırıklığı oldu.

Apple hisseleri büyük düşüş ile karşı karşıya

Hisselerinin 1’e 4 olarak bölüneceğini söyleyen Apple, bunun hemen ardından sert düşüşüne başladı. Aslında şirketin amacı son derece basitti. Hisse sayısını artırarak daha ucuz hale gelmesini amaçlıyordu. Böylece herkesin çok rahat bir şekilde Apple hissesi alması için yol açıldı.

Apple hisseleri büyük düşüş

Tim Cook tarafından yönetilen Apple, geçen günlerde yaptığı tanıtımlarda da pek iyi bir performans gösteremedi. Apple Watch Series 6, iPad Air, Apple One servisi gibi birçok hizmet ve ürünü görücüye çıkaran firma; ne yazık ki istediği başarıyı gösteremedi. Bu nedenle beklentiler az da olsa düşüş gösterdi. Tüm bunların üzerine yeni iPhone modellerinin tanıtılmaması ise bir başka fiyasko oldu.

Microsoft, Zoom’a rakip olacak Meet Now özelliğini getiriyor

Tüm bunların toplamında, Apple hisseleri çok ciddi bir düşüşle karşı karşıya kaldı. Üstelik bu düşüş kolay kolay telafi edilecek cinsten değil. Birçok piyasa analisti Apple hisselerinin ilk etapta düşse bile sonrasında yükselişe geçeceğini söylüyor.

Exit mobile version