Apple, Google ve Microsoft Hasta Sağlık Kayıtlarını Tutacak

Apple, Google, Amazon ve Microsoft gibi büyük teknoloji şirketlerinden temsilciler, tüketicilere tıbbi bilgilere daha kolay erişmelerini sağlamak için bir girişimde bulunuyor. Girişim daha şimdiden büyük bir ilgi topladı.

Apple, Google ve Microsoft kendi sağlık odaklı girişimlerini geliştirdi. Ancak standart bir veri modelinin olmayışı, farklı platformlardaki klinik verilere erişmeyi zorlaştırdı.

Apple, Google, Amazon ve Microsoft iddialı

Apple,  hastaların iPhone’lar ve iPod’lardaki Sağlık uygulaması aracılığıyla “aşılar, laboratuvar sonuçları, ilaçlar ve hayati veriler gibi önemli verileri görebilmelerini” sağlamak için ABD’deki bazı hastanelerle işbirliği yaptı. Microsoft benzer şekilde, sağlık ve zindelik bilgilerini saklamak ve korumak için HealthVault’a sahip.

Ortak bir çalışmanın ürünü olan Blue Button 2.0 sistemi, ileriye atılan önemli bir adım. Çünkü bakımlarını nerede aldıklarına bakmaksızın hastanın sağlığına geniş bir genel bakış sunuyor.

Bu, cihazdan ve platformdan bağımsız olarak daha iyi veri taşınabilirliğine etkili bir şekilde çevrilebilir ve böylece süreci çok daha verimli hale getirir.

Exit mobile version