Apple, 2021 Yılının İlk Çeyreğinde Rekor Kırdı

Apple, pandemi sürecinde gelirini geçen senenin bu dönemine kıyasladığımızda yüzde 110 artırdı. Bu sene rekor kıran şirket, 2020 yılının ilk çeyreğinde 100 milyar dolar gelir elde etmişti. İşte detaylar.

Teknoloji devi, 2021 yılının ilk çeyreğinin mali sonuçlarını açıkladı. Şirket, şimdiden yıllık bazda yüzde 54 kar artışı elde etti. Şirket bu çeyrekte 89.6 milyarlık rekor gelir elde etti. Geçen yılın bu zamanlarına kıyasla yüzde 110 gelir elde etmişti.

Apple rekor kırdı

Apple
Apple

iPhone satışları, şirketin geçen yılın aynı çeyreğinde kaydettiği 28.96 milyar dolardan 47.94 milyar dolara çıkarak yüzde 65 oranında bir artış elde etti. Ayrıca şirket, iPhone ve iPad satışlarının çok güçlü olduğunu bildirdi.

Şirket, ikinci çeyrek iPad satışlarında ise yüzde 79 artış bildirdi. Geçen yıl salgın nedeniyle başlayan güçlü geri dönüşü sürdüren iPad satışları, 4.37 milyar dolardan 7.81 milyar dolara yükseldi.

iPad satışlarının en önemli nedeni, evden çalışma ve çevrimiçi dersler olduğu bariz. Herkes eve kapanmış durumda olduğu için aynı zamanda bu cihazlar eğlence için de kullanılıyor.

Netflix Rastgele Oynatma Özelliği Geliyor!

“Tüm zamanların en yüksek seviyesi.”

Aynı zamanda şirketin Music, Arcade, AppleTV +, AppleNews +, ApplePay, App Store, iCloud, AppleCare + gibi hizmetlerinin geliri ise yüzde 26.6 arttı. 23.35 milyar dolardan 16.90 milyar dolara yükselen hizmet geliri, şirkete katkı sağladı.

Ek olarak, giyilebilir cihazlar ve ev aksesuarları da önceki yılın 6.28 milyar dolarlık üst sınırına göre yüzde 24.8 arttı. Şirket bu kategori için 7.84 milyar dolar gelir bildirdi.

Şirketin Çin’deki satışları bir önceki yıla göre 17.73 milyar dolara yüzde 87.4 oranında yükseldi. Diğer yandan Amerika’daki satışlar ise 25.47 milyar dolardan 34.31 milyar dolara yükseldi. Avrupa’da 14.29 milyar dolardan 22.26 milyar dolara yükselen gelir elde eden şirket, Japonya ve Asya bölgesinin geri kalanında elde ettiği gelirlerle yine rekor kırdı.

Apple CEO’su Tim Cook

Cook “Bu çeyrek, hem ürünlerimizin kullanıcılarımızın bu anı kendi yaşamlarında karşılamalarına yardımcı olan kalıcı yollarını yansıtıyor. Hem de tüketicilerin hepimiz için daha iyi günler yaşayacağına dair hissettiği iyimserliği yansıtıyor.” diye belirtti.

Diğer yandan Apple’ın CFO’su Luca Maestri konuştu. “Ürün kategorilerimizin her birinde güçlü büyümeyi içeren Mart çeyrek performansımızla gurur duyuyoruz. Tüm zamanların en yüksek seviyesi. Bu sonuçlar, çeyrek boyunca hissedarlarımıza yaklaşık 23 milyar dolar geri dönmemizi sağladı. ” dedi.

Poco X3 Pro Uygun Fiyatıyla Türkiye’de!

Exit mobile version