Apple Gelir Artışı Elde Etti: Yüzler Gülüyor!

27 Haziran tarihinde sona eren 3. çeyrek sonuçları Apple adına çok sevindirici oldu ve Apple gelir artışı önemli bir başarı olarak görüldü. Özellikle de 2020 yılının Şubat-Mayıs ayları arasında çok fazla şirketin zarar etmesine neden olurken bazıları sağlam bir gelir elde etmeyi başardı. İşte merak edilen tüm detaylar.

Netflix ve Zoom gibi bazı firmalar önemli gelirler elde etti. Sadece Zoom bile yaklaşık olarak 4 kat artış yaşadı. Bu durum Apple gelirlerinin de önemli ölçüde artışını tetikledi. Apple hisseleri yaklaşık %18 artış ile 2,58 dolara kadar yükseldi. Aynı zamanda Google ve diğer firmalar bir noktada zarar etti.

Apple gelir artışı şirketin gündeminde

Apple yönetim kurulu tarafından yapılan çalışmalar sonucunda hisse senetleri, daha geniş bir yatırımcı kitlesi için erişilebilir hale getirilecek. Böylece24 Ağustos 2020 tarihinden itibaren her Apple hissedarının tutulan her bir hisse için 3 ek hisse alacağı ifade edildi.

Apple gelir artışı

Genel olarak değerlendirildiğinde, bu yöntem sayesinde firmanın elde edilecek gelir miktarı önemli ölçüde artış gösterebilecek. Şirketin CFO’su Luca Maestri, bu çeyrekte elde ettikleri 16,3 milyar dolarlık nakit akışının Haziran çeyrek rekoru olduğunu ifade etti.

Apple’ın CEO’su Tim Cook, “Apple’ın Haziran çeyrek rekoru, hem ürünlerde hem servislerimizde hem de coğrafi segmentlerde çift haneli büyüme olarak gerçekleşti. Belirsiz zamanlarda, ürünlerimizin müşterilerimizin hayatında oynadığı önemli rol, Apple’ın yeniliğinin bir kanıtıdır.” ifadelerine yer verdi. Sizce Apple gelirleri neden bu kadar artış gösterdi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version