Apple Eylül Etkinliği ile Neler Getirecek?

Apple eylül ayı etkinliği iPhone 14, Apple Watch Series 8 ve daha fazlası bekleniyor. Detaylara birlikte göz atalım.

Apple, iki aydan kısa bir süre içinde geleneksel Eylül etkinliği ile karşımıza çıkacak. Şirket trendi takip ederse, bu yılın en önemli açılış konuşması olacak. Apple’ın hazırlayabileceği birkaç ürün olsa da, insanların en çok beklediği iki ürün var: iPhone 14 serisi ve Apple Watch Series 8.

İşte Apple Eylül Etkinliğinde Bunları Duyurabilir

iPhone 14

iPhone 14 serisi, Apple Eylül etkinliğinin yıldızı olacak. Tanıtılacak dört yeni modelle, yeni bir iPhone 14 Plus/Max’ten çok fazla heyecan bekleyin. Normal modellerin mevcut iPhone 13 neslinden pek bir farkı olmamasına rağmen, daha büyük bir model hoş bir ek olacaktır.

Apple’ın Eylül etkinliğinde, daha önce 9to5Mac tarafından bildirildiği üzere iPhone 14 Pro için büyük değişiklikler bekliyoruz. Yeni bir tasarım, daha iyi bir işlemci ve kamera tarafında büyük iyileştirmeler. iPhone 14 serisi muhtemelen son yılların en büyük Apple lansmanlarından biri olacak.

Üç Yeni Apple Watch Geliyor

Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın 2022’de Watch için yılların en önemli güncellemesi olarak adlandırdığı üç yeni Apple Watch modelini tanıtacağını bildiriyor.

Bu saatler Apple Eylül etkinliğinde tanıtılabilir. Apple Watch Series 8, en azından yeni bir vücut ısısı sensörüne ve daha iyi bir pil ömrüne sahip olacak. Apple Watch SE muhtemelen güncellenecek. Apple ayrıca mevcut Watch’ın farklı bir tasarım ve birinci sınıf kaplama ile sağlam, “Pro” bir versiyonunu hazırlıyor.

AirPods Pro 2

Apple, iPhone 14 serisi ve yeni Apple Watch modellerinin yanı sıra Eylül etkinliğinde yeni AirPods Pro 2’yi tanıtabilir.

Mevcut nesle benzer bir tasarıma sahip, kod adı B698 olan bir sonraki AirPods Pro modelinin, Apple’ın kendi ses işlemcisi olan H1 yongasının bir sonraki sürümünü içereceğini doğruluyor. Ek olarak, AirPods Max beta üretici yazılımındaki LC3 codec desteğine ilişkin referanslar, AirPods Pro 2’nin Bluetooth 5.2 desteği ekleyen ilk kişi olabileceğini gösteriyor.

Bu codec bileşeni, kablosuz kulaklıklara daha fazla kararlılık ve verimlilik getirecek. Sadece bu da değil, bu yeni standart AirPods Pro 2’nin daha yüksek bit hızı desteğiyle sesli aramalar ve şarkılar için ses kalitesini iyileştirmesine yardımcı olacak. Düşük enerjili Bluetooth ve LC3 codec bileşeni “Kayıpsız Bluetooth” sözü vermese de ses kalitesini kesinlikle çok artıracaktır.

Apple Karma Gerçeklik Kulaklığı

Apple Mixed Reality Headset ile ilgili söylentiler geçen seneden beri artıyor. Apple’ın Eylül etkinliği sırasında şirket, yaklaşmakta olan Karma Gerçeklik kulaklığını kızdırmak için Steve Jobs’un “One More Thing” ifadesini canlandırabilir.

Söylentiler şu anda bu yılın sonlarında açıklanmasını ve 2023’te satılmaya başlamasını gösteriyor. Apple Eylül etkinliği, Apple’ın yeni bir pazara girdiğini halka duyurması için mükemmel bir zamanlama olabilir.

Örneğin, bu yılın başlarında şirket, daha fazla ayrıntı vermeden yeni bir Mac Pro üzerinde çalıştığını söyledi.

Yeni Mac’ler ve iPad’ler Daha Sonra Gelebilir

Apple’ın ayrıca 2022’de birkaç yeni Mac’i ve en az iki iPad’i tanıtması bekleniyor. Şirket Ekim ayında yeni bir MacBook Pro’yu tanıtırken, Apple yeni Mac’ler ve iPad’ler getirmek için bir ay sonra başka bir açılış konuşması hazırlıyor olabilir.

Bloomberg’den Mark Gurman, haber bülteninde Apple’ın bu yıl için yeni Mac mini ve üst düzey MacBook Pro’ları olduğunu söyledi. 9to5Mac kaynakları, Apple’ın onuncu nesil temel model iPad ve yeni bir iPad Pro üzerinde çalıştığını zaten doğruladı.

Apple Eylül Etkinliğini Ne Zaman Yapacak?

Apple, etkinliklerini genellikle Salı günleri gerçekleştirir. Şirket geçmiş yılların trendini takip ederse, açılış konuşması ayın ikinci Salı günü olduğu için 13 Eylül’de gerçekleşebilir.

Hiçbir şey onaylanmasa da şirketin iPhone 14, Apple Watch Series 8 ve daha fazlasını tanıtması için bunun mükemmel bir zaman olabileceği sağduyusu.

WWDC 2022 hibrit bir deneyime sahip olduğundan, belki Apple nihayet iPhone 14’ün piyasaya sürülmesi için yılın ilk yüz yüze etkinliğini hazırlıyor.

Exit mobile version