Apple, Dünya çapında mağazalarını kapatıyor

9to5Mac’ten Michael Steeber bugün Apple için ilginç bir tesadüf olduğunu fark etti: Şirket, Kaliforniya’daki her bir perakende mağazasını, ABD’deki pek çok mağazayı, her iki Meksika’daki, her iki Brezilya’daki mağazalarını geçici olarak kapattı ve Birleşik Krallık’ta 16 yeni mağazayı daha kapatmak üzere. Steeber’in işaret ettiği gibi, geçen hafta Almanya ve Hollanda’da kapatılanları da dahil edersek, bu 100’e yakın mağaza demektir. Şirketin mağazalarının neredeyse beşte biri artık dünya çapında kapalı durumda.

Doğrulamak için tüm Apple mağazalarının listesi kontrol edildiğinde çıkan net bilgiler şu şekilde:

Her bir California mağazası, Tennessee’deki dördü, Utah’daki üçü, Minnesota’daki dördü, Oklahoma’daki ikisi ve Portland, Oregon’daki mağazalar; Anchorage, Alaska; Omaha, Nebraska; ve Albuquerque, New Mexico, önümüzdeki hafta ve son olarak İngiltere, Meksika ve Brezilya’daki 16 ek mağazanın tamamı 20 Aralık’ta, yani bugün, kapanıyor.

Mağazaların neden yeniden kapandığını tahmin etmek güç değil. Türkiye’de olduğu gibi dünyanın da pek çok yerinde COVID-19 yeterince kontrol altına alınmış değil. Özellikle COVID-19’un geçen hafta devam eden bir dalgalanmanın parçası olarak en ölümcül dört gününü üst üste gördüğü Kaliforniya’da ve Başbakan Boris Johnson’ın şehri yeni koyduğu Londra’da gece yarısı başlayan acil kilitlenme. Apple, yaptığı açıklamada konunun özünü doğruladı: Şirket, Bloomberg’e verdiği demeçte, “Hizmet verdiğimiz bazı topluluklardaki mevcut Covid-19 koşulları nedeniyle, bu bölgelerdeki mağazaları geçici olarak kapatıyoruz” dedi.

Dün, California, salgın başladığından beri ilk kez SF Körfez Bölgesi’ndeki acil durum uyarı sistemini etkinleştirdi. İnsanların evde kalma kararının artık yürürlükte olduğunu anlamalarına yardımcı olmak için her telefona doğrudan bir mesaj gönderdi.

Exit mobile version