Apple Çalışanları Proje Hırsızlığıyla Suçlanıyor

Federal Soruşturma Bürosu; Çarşamba günü yapılan bir iddianameye göre, Çinli bir vatandaş olan Apple çalışanını, şirketin otonom otomobil projesiyle ilgili ticari sırlarını çalmaya çalışmakla suçladı.

FBI, son yedi ay içinde projeyle ilgili fikri mülkiyet çalmaya çalışan bir Apple çalışanını ikinci kez suçladı. Haberler ilk olarak NBC’nin Bay Area kuruluşu tarafından bildirildi.

ABD Ve Çin Ticaret Savaşında Casuslar

İddianame; ABD ile Çin arasında yüksek gerilim döneminde geliyor. İki ülke bir ticaret savaşına kilitlendi ve çeşitli ABD devlet kurumları Çin’i; önde gelen teknoloji şirketlerinden fikri mülkleri çalmak için on yıl öncesine dayanan çok sayıda program yapmakla suçladı.

Bir Çinli olan Jizhong Chen, geçen yaz bir donanım geliştiricisi olarak işe alındığı zamana kadar dayandığı iddia edilen eylemlerle ticari sırları çalmasından dolayı suçlandı.

Şirketin yıllardır gizli olarak çalışan“Project Titan”olarak bilinen, kendi kendini süren araba projesinde çalışan 5.000 Apple çalışanından biriydi. Şirket ayrıca yakın zamanda projeden yaklaşık 200 çalışanı işten çıkardı.

Exit mobile version