Apple Büyük Yükseliş Kaydetti! Tim Cook’un Yüzü Gülüyor

Bütün dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Apple büyük yükseliş kaydetti. Firmanın Özellikle de pandemi süreci ile birlikte ekonomisi ciddi oranda bozulmuştu. Dilerseniz kısaca firmanın 3 ay içerisinde yaşadıklarına bir göz atalım.

Teknoloji devi Apple, iPhone 11 modelleri çıkardıktan sonra büyük bir ivme kazandı. Firma özellikle de borsada sert yükselişler sayesinde hem kendisine hem de yatırımcılarına kazandırdı. Ancak koronavirüs salgını ile birlikte, firma ciddi bir gerilemeye uğradı.

Apple büyük yükseliş devam edecek

Küresel bir dev olarak bilinen Apple koronavirüs başlamadan önce, hissedarlarına yıllık raporlarını açıklamıştı. Bu raporlar incelendiğinde, oldukça iyimser bir tablo çizildiği görülüyordu.

Salgının başlaması ile birlikte, bu olumlu tablo yerini büyük bir karamsarlığa bıraktı. Yatırımcıların hızla hisseleri satması sonucunda 220 dolar seviyelerine kadar hisse fiyatları düştü. Apple bunun üzerine sert bir çakılma yaşamış oldu. Ancak bu düşüş çok fazla uzun sürmedi.

Firmanın büyük bir hızla toparlanması sonucunda Apple hisseleri yeniden 320 dolar seviyelerini geçmeye başladı. Bu gerçekten de yatırımcısına büyük oranda kazandırabilecek cinsten. Firmanın yeni MacBook ve iPhone 12 gibi seriler ile birlikte hisse senetlerinde daha büyük bir yükseliş sağlaması bekleniyor.

Exit mobile version