Apple Bu Yıl iPhone Destekli AR Gözlük Üretimine Başlayabilir

Analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın gerçeklik gözlüklerinin üretimine bu yılın sonuna kadar başlayabileceğini belirtti. Tahminler Kuo’nun gözlüklerinin, iPhone aksesuarı olarak serbest bırakılabileceğini öngördüğü bir zamanda geldi.

Apple, artırılmış ilk gerçeklik yazılımı ARKit’i 2017’de piyasaya sürmesine rağmen, henüz herhangi bir özel AR donanımı üretmedi. Bunun yerine, mevcut cihazları için yazılım üretme üzerinde çalışıyor.

AR Gözlük Üretimi, Apple Gelirlerini Arttırabilir

Geçtiğimiz yıl Apple, çok oyunculu AR desteğini ekleyen USDZ adlı yeni bir AR özel dosya biçimi tanıtan ARKit 2.0’ı piyasaya sürmüştü. Ayrıca AR konusunda yoğunlaşan sadece Apple değil. Geçtiğimiz ay chip üreticisi Qualcomm, üreticilerin telefona bağlı AR veya VR kulaklıklarını üretmelerine yardımcı olmak için özel bir platform duyurmuştu.

iPhone satışlarının son yıllarda yavaşladığı bir sır değil. Bu da Apple’ın gelecekteki gelir artışı için başka bir yere bakması gerekeceği yönündeki spekülasyonları güçlendirdi.

Bir AR kulaklığı gelecekte Apple için faydalı bir aksesuar olabilir ve insanlar telefonlarını yükseltme ihtiyacı duymasalar bile yeni bir gelir akışı sağlayabilir.

Exit mobile version