Apple AR Planları Hakkında Açıklama

Apple CEO'su Tim Cook, şirketin AR yönelik planları hakkında açıklama yaptı. Cook, "Bizi takipte kalın" mesajıyla müjde verdi. Cook, AR'yi başarılı kılmak için dikkate alınması gereken kritik şeyin "insanlığı bunun merkezine koyması" olduğunu söyledi.

Apple CEO’su Tim Cook, bir röportajda ​​şirketin artırılmış gerçeklik (AR) alanına girme planlarını anlattı. Cook, AR’a olan büyük ilgisini halka açık bir şekilde ifade etme kaydına sahip. Bununla birlikte, yönetici bu kez halka, Apple’ın büyüyen AR alanında neler sunabileceğini görmek için “bizi takip etmeye devam edin” dedi. Söylenti değirmeninden yapılan referanslar, şirketin Apple AR Glass olarak adlandırılacağı tahmin edilen AR gözlükleri hakkında bir ön bilgi olabileceğini gösteriyor.

Twitter kullanıcısı @cesarberardini’nin belirttiği gibi, 61 yaşındaki Cook, China Daily USA ile yaptığı röportajda, AR cihazlarının tüketici pazarında başarılı olması için kilit faktörler olduğunu düşündüğü şeyleri yanıtlarken kısaca AR hakkında konuştu.

AR’yi başarılı kılmak için dikkate alınması gereken kritik şeyin “insanlığı bunun merkezine” koymak olduğunu söyleyerek yanıt verdi. Yönetici, “Bu alanda gördüğümüz fırsatlardan daha fazla heyecan duyamazdım ve bizi izlemeye devam edin, neler sunabileceğimizi göreceksiniz” dedi.

Cook ayrıca Apple’ın, şirketin ARKit’i kullanılarak geliştirilen App Store’da bulunan 14.000’den fazla uygulama aracılığıyla farklı AR deneyimlerine sahip tüketicilere hizmet verdiğini de iddia ediyor. Cook “Bence buna rağmen, bu teknolojinin nasıl gelişeceğinin henüz çok başındayız,” diye belirtiyor.

Apple için Tim Cook Daha Önce AR ile İlgili Planlarını Anlatmıştı

Geçmişte Cook, Apple’ın AR’ye yönelik planlarını ifade etmişti. 2017’de Apple’ın AR’de büyük bir avantajı olduğunu söylemişti.

O sırada, Cupertino şirketi tarafından AR gözlüklerinin geliştirildiği söylentilerini reddetmedi. Ancak cihazın ticari aşamaya ulaşmasının biraz zaman alacağını öne sürmüştü.

Cook, “Gerekli olan ekran teknolojisi ve yüzünüzün çevresine yeterince şey yerleştirmek – bununla ilgili büyük zorluklar var. Görüş alanı, ekranın kalitesi, henüz orada değil,” dedi.

Geçen yıl gazeteci Kara Swisher ile yaptığı röportajda Cook, AR’nin Apple’ın geleceği için önemini kabul etti. “Telefon kullanımıyla bu alanların bazılarında AR’nin yükselişe geçtiğini görüyorum. Ve bence gelecekte vaatler daha da büyük” dedi.

Cook ayrıca bu yılın başlarında Apple’ın AR uygulamalarının genişletilmesinden bahsetmişti.

Bununla birlikte, bir iPhone gerektirmeden AR deneyimlerini destekleyecek tam teşekküllü bir cihazın pazara ulaşması biraz zaman alabilecek bir şey.

Apple Karma Gerçeklik Kulaklığını Getirebilir

Analist Ming-Chi Kuo ve diğer önde gelen uzmanlar, Apple’ın AR gözlüklerinin 2024’ten önce piyasaya sürülmeyeceğine inanıyor. Bununla birlikte, son zamanlardaki bazı raporlar, AR gözlüklerini piyasaya sürmeden önce Apple’ın karma gerçeklik kulaklığını getirebileceğini öne sürdü. daha üstün ve gelişmiş bir cihaz ve geliştiricileri fütüristik donanıma hazır hale getiriyor.

Exit mobile version