App Store İçin Yeni Özellik Geliyor!

Apple, App Store için yeni arama özelliklerini duyurdu. Bu özellik sayesinde aradığınız uygulamaları daha kolay bir şekilde bulabileceksiniz. Böylece yeni bir oyun veya uygulama aradığınızda hızlı bir şekilde bulacaksınız. İşte diğer detaylar.

Bu özellik sayesinde daha detaylı aramalar yapabileceksiniz. Birkaç arama terimi seçebileceksiniz. Böylece aradığınız uygulamaları veya yeni pek çok uygulamayı görebileceksiniz.

App Store uygulama aramasını kolaylaştırıyor

Apple, bu özelliği App Store’un attığı bir tweet ile duyurdu. Ekibin paylaştığı tweette bir video mevcut. Videoda gördüğümüz üzere aramalarınıza etiket ekledikçe farklı uygulamalar karşınıza çıkıyor. Böylece hem yeni uygulama keşfediyorsunuz hem de aradığınızı buluyorsunuz.

Özellik sayesinde aramalarınızı özelleştirip şekillendirebiliyorsunuz. Uygulama size aramalarınıza göre etiket seçenekleri çıkarıyor. Bu seçenekleri seçip genişlettiğinizde de daha spesifik aramalar yapabiliyorsunuz.

Bu özellik, Nisan başlarında bazı kullanıcıların erişimine ulaşmaya başlamıştı. Bunun amacı özelliği test etmekti. Fakat şimdi söylentilere göre ABD, Birleşik Krallık ve Avustralya’ya açık. Gelecek aylarda herkesin kullanımına gelmesini bekliyoruz.

App Store için yeni etiketler
App Store için yeni etiketler

Örnek vermek gerekirse, pizza tarifi arıyorsanız önce ‘pizza’ yazacaksınızdır. Fakat bu şekilde pizza sipariş edebileceğiniz uygulamalar karşınıza gelecek. Yeni özellik sayesinde, bu aramaya ‘tarif’ veya ‘sipariş’ gibi etiketler ekleyebileceksiniz.

Spotify ‘Kitaplığın’ bölümünü güncelliyor

Seçenekleri genişlettikçe, karşınıza çıkan uygulamalar da etiketlere göre değişiyor. Henüz her etiket için birden fazla seçenek yok gibi. Ama bu, özellik henüz çok yeni olduğu için normal. Şuan sadece İngilizce ana dili olan ülkelerde mevcut olma sebebi de bu. Çünkü Türkiye’ye gelmesi için, önce bu etiketleri Türkçeleştirmek gerekiyor.

Gelecek aylarda bu özelliği Türkiye’de de göreceğimizi umuyoruz. Bu sayede iPhone kullanıcıları uygulama ararken kolaylığa erişebilir. Aynı zamanda uygulama geliştiricilerinin de yararlanacağı bir özellik olacağından eminiz.

Exit mobile version