Apple antitröst duruşmasına temsilci gönderecek

The entrance of Apple's new flagship store on Fifth Avenue and 59th Street in the GM Building during its grand opening. Steve Jobs designed and paid for the $9-million, 32-foot glass cube that serves as a beacon for and entrance into the new store. (Photo by James Leynse/Corbis via Getty Images)

Apple bu ayın ilerleyen günlerinde App store yarışmasında antitröst duruşmasına bir temsilci göndermeyi taahhüt etti.

Geçen hafta, Senatörler Amy Klobuchar (D-MN) ve Mike Lee (R-UT), Rekabet Politikası, Antitröst ve Tüketici Hakları Senato Yargı Alt Komitesi tarafından yapılacak duruşmaya katılmaları için şirkete kamuoyu baskısı yaptı. Klobuchar bu alt komiteye başkanlık ediyor ve odağını teknoloji endüstrisinin en baskın oyuncuları hakkındaki antitröst endişelerine çevirdi.

Google’ın da katılacağı duruşmada Apple ve Google’ın “mobil uygulamaların tüketiciler, uygulama geliştiriciler ve rekabet üzerindeki maliyeti, dağıtımı ve kullanılabilirliği” üzerindeki kontrolü ele alınacak.

Samsung Galaxy M42 5G akıllı telefon yakında geliyor

Uygulama mağazaları, Apple’ın Fortnite yapımcısı Epic ile yüksek profilli savaşının sadece yükselişte olduğu algısı olan teknolojinin bir köşesidir. Bu arada, bir dizi eyalet düzeyindeki teknoloji düzenleme çabasıyla birlikte Arizona, geliştiricileri Apple’dan ve Google’ın uygulama mağazası kârındaki büyük kesintiden kurtarmanın yollarını arıyor.

APPLE ANTİTRÖST DAVASINDA TANIK GETİRMEMEKLE SUÇLANDI

Geçen hafta bir mektupta, alt komitenin rütbeli üyesi Klobuchar ve Lee, Apple’ı “aniden” 21 Nisan’da yapılacak duruşmaya temsilci göndermek istememesiyle suçladı.

Milletvekilleri, “Apple’ın, şirketin diğer halka açık forumlarda tartışmaya açık bir şekilde istekli olduğu Nisan ayında, uygulama mağazası rekabet sorunları hakkında alt komite önünde ifade vermeyi reddetmesi yönündeki ani değişiklik kabul edilemez,” diye yazdı.

Pazartesi günü, Apple antitröst duruşmasına katılmayı kabul etmesiyle bu baskı işini bitirmişti. Apple, yorum talebine yanıt vermedi.

Milletvekilleri Apple’ın rızasını bir kazanç olarak kabul ederken, bu onların icra kurulu başkanlarını gönderecekleri anlamına gelmiyor. Büyük teknoloji CEO’ları son birkaç yılda Kongre’ye daha sık çağrıldı, ancak bu görünümlerin azalan getirileri olabilir.

Apple’ın Tim Cook da dahil olmak üzere teknoloji CEO’ları, milletvekilleri tarafından baskı yapıldığında az şey söyleme sanatı konusunda baştan sona eğitildi. Bir CEO’yu sürüklemek bir güç gösterisi olarak işe yarayabilir, ancak teknoloji yöneticileri, özellikle duruşmaya daha derin bir soruşturma eşlik etmediğinde, uzun tanıklıklarında genellikle çok az şey açığa çıkarırlar.

Exit mobile version