Apple Akıllı Gözlük Mü Kullanacak ?

Son zamanlarda, mobil endüstrisinde gerçek yeniliklerin bulunmadığı konusunda çok fazla konuşma yapıldı. Apple ile ilgili yenilikler ise daha durağan devam ediyor.

Cupertino’dan gelen bir sonraki büyük şeyin, artırılmış gerçeklik gözlükleri olabileceğine inanılıyor.

Apple CES’te AR Gözlük Üreticileriyle Bir Araya Geldi

AppleInsider tarafından ortaya çıkan bilgiler, şirketin AR geliştirme konusundaki devam eden çabalarını doğruluyor. Kaynaklar, Apple çalışanlarının 8-11 Ocak tarihleri ​​arasında CES 2019’da farklı AR parça tedarikçileriyle gizli toplantı yaptığını söylüyor.

Daha spesifik olarak temsilciler; fuardaki en büyük isimlerden bazıları olan DigiLens, Vuzix ve Lumus gibi tedarikçilerle de bir araya geldi. Apple akıllı gözlüklerinin kitleler tarafından benimsenmesini istiyorsa; hem oldukça işlevsel hem de iyi tasarlanmış olmaları gerekiyor.

Apple, söz konusu şirketler ile işbirliği yapmak istiyor mu, yoksa Kaliforniya teknoloji devi; hem şirket içi hem de satın almalar sayesinde sahada araştırma ve geliştirme mi yapmak istiyor ? Bu konuda kafalar biraz karışık.

Her zaman olduğu gibi, AR gözlükleri hakkında hiçbir resmi bilgi Apple’dan çıkmadı ve projenin karmaşıklığı göz önüne alındığında, önümüzdeki birkaç yıl içinde görülmesi pek olası değil.

Exit mobile version