Apple’a AirTag Yüzünden Açılan Toplu Dava Düşürülmedi

Apple'a AirTag yüzünden açılan toplu davanın devam etmesine karar verildi. Olası kötüye kullanım riskinin üzerinde duruldu.

Apple'a AirTag Yüzünden Açılan Toplu Dava Düşürülmedi

AirTag yüzünden Apple’a karşı açılan toplu dava kapsamında ortaya atılan iddialar yüzünden teknoloji devinin bu ürününe yönelik incelemelerin bağlanacağı sonuç epey bir zamandır merak ediliyordu.

Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre ABD San Francisco Bölge Mahkemesi Yargıcı Vince Chhabria, şirketin piyasaya sürdüğü AirTag’lerinin yarattığı olası takip riskleri ile ilgili endişelerden ötürü şirketi ihmalle suçlayan bir davanın devam etmesine karar verdi.

AirTag’lerin Güvenlik Sorunlarına Dikkat Çekildi

Toplu davada ortaya sürülen iddiaların büyük bir kısmı reddedilirken Bölge Yargıcı Chhabria, üç davacının AirTag’in birtakım güvenlik sorunları olduğunu ve bunların insanlar için tehdit faktörüne dönüşme ihtimaline dayanan iddialar üzerinde durarak davanın düşürülme teklifini reddetti.

Apple’ın eşya takip cihazlarının kötüye kullanılma olasılığından hareketle açılan davada yasalara göre Apple’ın bundan sorumlu tutulması gerektiği savunulurken Apple pek de aynı fikirde değildi.

Şirket, AirTag’leri piyasaya sürdükten sonra sahibinden uzak belirli bir mesafeye ulaştığında yüksek bir ses çıkarmasını sağlayan bir güncelleme ve bilinmeyen izleyiciler hakkında bildirimde bulunma gibi olası takip girişimlerini engellemek için bazı güvenlik özelliklerini kullanıma sundu.

Apple, takip cihazlarının kötüye kullanımı ile ilgili proaktif bir yaklaşım benimseyerek endüstri standartları geliştirmek üzere geçen yıl Google ile birlikte çalıştığını duyurmuştu. Bloomberg’e göre Apple’a açılan davada söz konusu cihazların kötü niyetli kimseler tarafından başka insanları takip etmek gibi amaçlarla tercih edilen bir silaha dönüştüğü öne sürüldü.

Exit mobile version