Apple AirTag Koyabileceğiniz 5 Yer

Apple AirTag cihazınızı hiç kimsenin aklına gelmeyeceği yerlere koyabilirsiniz. Böylece her zaman nerede olduğunu bilerek zamandan ve stresten tasarruf edersiniz.

Kişisel eşyalarınızı düzenli olarak kaybetme eğiliminiz varsa, Apple AirTag için bu ipucu hayatınızı değiştireceği için dikkatle dinleyin. Bir Apple AirTag’i yanlış yerleştirme eğiliminde olduğunuz şeyin üzerine veya içine yerleştirin.

AirTag’inizi bulmak için genellikle Bluetooth menzili içinde olmanız gerekirken, Apple’ın Bul hizmetini kullanarak tüm uzaklıkta bulma imkanını sahipsiniz. Bunu yapmak için AirTag’inizi “Kayıp Moduna” getirin. Find My ağının kapsama alanına girdiğinde bir bildirim alacaksınız.

Daha önce düşünmemiş olabileceğiniz bir AirTag’i nereye yerleştirebileceğinizi size söyleyeceğiz.

1- Kampta Yürüyüşe Çıktığınızda Apple Airtag ile Çadırınızı Bulabilirsiniz

Daha önce hiç ziyaret etmediğiniz bir yerde kamp kuruyorsanız, kamp yerinizi kolayca bulabilmeniz için çadırınızın içine bir AirTag yerleştirmeniz yararlı olabilir. Örneğin, bir gün birkaç kilometre yürüyüş yapmaya karar verirseniz; AirTag’in son konumunu (çadırınız) aramak ve kamp alanına geri yol tarifi almak için Bul’u kullanabilirsiniz. Unutmayın, başka birinin cihazının menzilinde olması gerekecek. Bu yüzden vahşi doğada buna güvenmeyin. Ayrıca Apple’ın evcil hayvanlarda AirTags kullanmamanızı tavsiye etmesinin nedeni de budur.

2- Ceket Cebine Koyabilirsiniz

Bir restoranda, barda veya arkadaşınızın evinde ne sıklıkla ceketinizi bıraktınız? Dışarı çıkarken ceketinizi almayı unutmak, özellikle hava beklediğinizden daha sıcaksa yapmak çok normaldir.

Ceketinizi bir portmantoya veya bir sandalyenin arkasına asacağınızı biliyorsanız, geldiğinizde cebinize bir AirTag yerleştirin. Böylece nerede bıraktığınızı bilirsiniz. Bu, başka bir favori ceketin kaybolmasını ve cüzdanınızdan değiştirmek için daha az para çıkmasını önlemeye yardımcı olabilir.

3- Bagajınızın İçinde

Havaalanlarında gezinmek zor olabilir ve özellikle doğru bagaj alımını bulmaya çalışırken zorlaşabilir. Bazen çantalarınız sonunda konveyör bandına çıkana kadar 30 dakika beklersiniz. Bazen de kaybolurlar. Bavulunuzu bulmaya çalışmanın stresini azaltmak için, nerede olduğunu takip edebilmeniz için içine bir AirTag izleyici koyabilirsiniz.

Bu, çantalarınızın uçakta bırakılıp bırakılmadığını, taşıma bandında olup olmadığını ancak henüz onları fark etmediyseniz veya birisinin yanlışlıkla valizinizi alıp almadığını öğrenmenize yardımcı olabilir. Çantalarınızın nerede olduğunu öğrendikten sonra durumu düzeltebilir ve gittiğiniz yere devam edebilirsiniz.

4- Dizüstü Bilgisayar Çantanızın İçinde

Ofisteki herkes için kahve alırken, dizüstü bilgisayar çantaları bir kafede kolayca bırakılabilir. Elleriniz doluyken ve arabanızın kapısını nasıl açacağınızı düşünerek dikkatiniz dağıldığında, oturduğunuz kabinden çantanızı almayı hatırlamak zor.

Bu nedenle, ceplerden birinin içine bir AirTag yerleştirmek iyi bir fikirdir. Sadece pahalı dizüstü bilgisayarınızı bulmakla kalmayacak aynı zamanda sahip olduğunuz gizli şirket veya kişisel bilgileri de çantanıza kaydedebileceksiniz.

5- Bisikletinizin Gizli Bir Yerinde

Eğer başınıza gelmediyse, muhtemelen bu deneyimi yaşayan birini tanıyorsunuzdur. Bisikletle eve dönüyorsunuz, su ve yiyecek bir şeyler almak için içeri giriyor ve dışarıda bıraktığınız bisikletinizi tamamen unutuyorsunuz. Ya da belki mağazaya gittiniz, bisikletinizi kilitlemediniz ve geri döndüğünüzde gitmişti.

Bisiklette gizli bir yere bir AirTag yerleştirirseniz, kolayca bulabilirsiniz. Yine de bisikleti kendi başınıza takip etmenizi önermiyoruz. Polise haber vermek ve tehlikeli durumlardan kaçınmak için bisikletinizi sizin için almalarına izin vermek en iyisidir.

Bu yöntem, arabanız çalındığında veya çekildiyse veya nereye park ettiğinizi hatırlayamıyorsanız da çalışır. Bir iPhone’unuz varsa ve Bluetooth aracılığıyla arabanıza bağlıysa, telefonunuz onu en son bıraktığınız yeri bulabilir.

Apple AirTag Cihazınızı Koymak için Daha Yaygın Alanlar

AirTag, bu öğeleri bulmak için yaygın olarak kullanılır.

Exit mobile version