Apple AirTag İzinsiz Takip Kullanımından Ötürü Davalık!

AirTag izinsiz takip etmek için kullanıldığı için mağdur olan kişiler, Apple'a toplu dava açarak endişelerini dile getirdi.

Apple AirTag İzinsiz Takip Kullanımından Ötürü Davalık!

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki iki kadın, AirTag izinsiz takip etmek amacı ile kullanıldığı için Apple’a dava açtı. Davacılar, AirTag’in sadece 29 dolarlık bir fiyat karşılığında tacizcilerin tercih ettiği bir araç hâline geldiğini öne sürdü.

Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre davacılardan biri, bir takipçinin geçen yıl takip cihazını arabasının tekerleğine yerleştirerek onu izlediğini söyledi.

AirTag İzinsiz Takip İçin Kullanma Oranı Artıyor

Teksas’ta ikamet eden davacı, kendisini takip eden kişinin önüne geçmesi için Apple’dan ya da polisten yardım aldığını da iddia etti. Güvenlik ile ilgili çok endişeleri olduğunu belirten Hughes, peşindeki kişinin onu izlemek için AirTag kullanmaya devam ettiğini iddia etti.

New York’ta yaşayan davacılardan bir diğeri ise geçen yaz AirTag aracılığı ile eski eşi tarafından takip edildiğini ileri sürdü. Davacının iddiasına göre bir gün çocuğunun sırt çantasında bir AirTag buldu. O zamana kadar eşinin onun adımlarını nasıl bu kadar yakından takip ettiği hakkında hiçbir fikri olduğunu bilmiyordu.

AirTag’i devre dışı bırakmaya çalışan davacının aktardığı bilgilere göre kısa bir süre yeni bir AirTag geldi. İsmi açıklanmayan kadın da diğer davacı gibi güvenlik endişeleri olduğunu ifade etti.

Teknoloji devine açılan dava, AirTag’ler ile ilgili takip tehditlere ışık tutan diğer olayları da kapsıyor. Bu konuda mağdur olan kişiler, Apple’ın AirTag ürünü için güvenlik tedbirleri alınmış olsa da bunların yetersiz olduğunu, insanların takip edilmesi durumunda takip edilenlerin hızlıca uyarılmaları için çok az şey yaptığını düşünüyor.

Exit mobile version