Apple Açıkladı: Türkiye’de iPhone Fiyatları Düşebilir!

Apple’ın iPhone geliri % 15 düştü ve şimdi CEO Tim Cook; şirketin fiyatını yeniden değerlendirdiğini söylüyor. Reuters ile yapılan röportajda Cook, bazı para birimlerinin zaman içinde daha sert bir iPhone fiyat artışı yaşadığını söylüyor.

Türkiye’de iPhone Fiyatlarını Düşürme Sinyali

Şirketin kazancını açıklayan Cook; ABD dolarının gücünün, ürünlerini dünya genelinde daha pahalı hale getirdiğini söyledi. Burada en dikkay çekici nokt ise; Türkiye’yi örnek olarak kullandı. TL’nin 2018’de % 33 değer kaybettiğini ve geçtiğimiz çeyrekte gelirinin bir önceki yıla göre yaklaşık 700 milyon dolar azaldığını söyledi.

Gelişmekte olan piyasaların, yeni iPhone modelleriyle en büyük fiyat tutarsızlıklarını yaşamaya eğilimli olduğunu söyledi. Ayrıca; Ocak ayından bu yana, şirketin yeni telefon fiyatlarının döviz karşısında büyük bir değer kazandığına da değinildi. Türkiye gibi para birimlerinde sert düşüş yaşanan ülkelerde, iPhone cep telefonlarının fiyatı büyük bir yükseliş yakaladı.

Apple tarafından verilen bu haberde; iPhone fiyatlarıyla ilgili ilerleyen dönemlerde bir düşüş yaşayabiliriz. Dünyanın en hızlı değer kaybeden para birimi olarak da bilinen Tl; bir iPhone almak için güçsüz kalabiliyor.

Exit mobile version