Apple, Abonelik Maliyetleri Konusunda Şeffaflık İstiyor

Uygulama içi abonelikleriyle nerede olduğunuzu bilmek biraz zor olabilir. Bunu bilmeden önce, tam masrafı anlamadan bir şeye kaydolmuş olabilirsiniz. Apple firmasının tam olarak tepki gösterdiği konu da buydu.

Apple, Uygulama Konusunda Daha Şeffaf Olacak

Apple örneğin; yıllık bir abonelik için toplam tutarın ekranda belirgin bir şekilde gösterilmesi gerektiğini, böylece kullanıcının satın alma düğmesine bastığında ne kadar ödeyeceklerini tam olarak bilmesi gerektiğini söylüyor.

Şirket; uygulamanın haftalık eşdeğeri veya aylık aboneliklere kıyasla eşdeğer yıllık fiyatı veya tasarrufları dökümünü sunmasını istiyor.

Bu ek unsurların yıllık bir fiyatın altında bir alt konumda ve büyüklükte gösterilmesi gerektiği de söylendi. Bunun kullanıcıları yanlış yönlendireceğini söyleyen Apple kuruluşu; bu konuda daha büyük bir hassasiyet bekliyor.

Bilindiği üzere Apple kuruluşunun mağazasında uygulamalar, biraz daha pahalı. Bu nedenle kullanıcılar şeffaf olmayan abonelik yoluyla daha büyük ödemeler yapmak istemiyor. Müşteri memnuniyeti sağlamaya çalışan Apple ise; bu konuda çok kararlı görünüyor.

Exit mobile version