Apple’ın 2023 Planları

Yeni yıl ile Apple’ın yeni planları da ortaya çıkmaya başlıyor. Peki Apple’dan yeni yılda neler bekliyoruz? Gelin birlikte bakalım.

Her sene Apple’ın belirli takvimlerde yeni ürünlerini tanıttığı, yeni yazılım güncellemelerini sunduğu etkinlikleri merakla bekliyoruz. 2022 yılında da dolu dolu geçen birkaç etkinliğe şahit olduk ve Apple bu etkinliklerde bizimle buluşturduğu yeni ürünler, amiral gemisi cihazlar ve birbirinden güzel yazılım güncellemeleriyle kullanıcılarını yine kendisine bağlamayı başardı.

Tabii yeni cihazlar denince ülkemizdeki ekonomik gidişat ve döviz kurundaki yükseklik bu cihazların fiyatlarında da belli bir artış olmasına neden olsa da yine de ülkemizde de ilgiyle yeni ürünler takip edildi ve belli kesimler tarafından tercih edildi.

Ancak dünya piyasasına bakınca Apple’ın satış grafiğinde bir düşüş beklememekteyiz. Aksine son çeyrekte yeni ürünlerin de sahneye çıkmasıyla Apple’ın tüm ürünlerine ilginin artması oldukça normal olarak karşılanıyor.

Apple Yeni Yıl Planlarını Çoktan Yapmaya Başladı

Tabii bu durumun şirketin yeni ürünlerine de yansıması bekleniyor. Amerikalı şirket, yeni ürünler çıkarmak için çalışmalarına her zamanki gibi devam ediyor.
2022’nin son ayına geldiğimiz bu günlerde Apple’ın yeni yıl için planları da yavaş yavaş belli olmaya başlıyor. Bu ürünlerin nasıl bir özelliğe sahip olacağına dair söylentiler de gün geçtikçe daha detaylı bir şekilde karşımıza çıkacak.

Apple, genellikle CES veya E3 gibi endüstri çapında büyük etkinliklere katılmaz. Dünyanın en değerli şirketi kendi etkinliklerini düzenliyor, çok teşekkürler. Apple, yılda birkaç kez basın ve endüstri profesyonellerini en son ürünleri ve hizmetleri hakkında bilgi almak için bir tiyatroya (veya bilgisayar ekranına) davet ediyor. Apple bunlara “Özel Etkinlikler” adını verir ve bunları milyonlarca hayranına çevrimiçi olarak yayınlar.

Şimdiye kadar 2022’de Apple üç etkinlik düzenledi. İlki, 8 Mart’ta yeni iPhone SE, iPad Air, Mac Studio ve Studio Display’in lansmanını yaptığı Peak Performance bahar Apple Etkinliğiydi.

Apple’ın 2022’deki ikinci etkinliği, macOS Ventura, iOS 16, iPadOS 16, M2 MacBook Air ve M2 MacBook Pro’nun tanıtıldığı WWDC etkinliğiydi.
Eylül ayında Apple’ın Far Out etkinliğinde Apple Watch 8 serisi, Apple Watch Ultra, iPhone 14 serisi ve ikinci nesil AirPods Pro tanıtıldı.
Apple’ın 2023’te hangi etkinlikleri ve yeni ürün lansmanlarını yapabileceğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Bahar 2023 Etkinliği – 7 veya 14 Mart 2023 (Tahmini)

Yukarıda da söylediğimiz gibi Bloomberg’den Mark Gurman’ın tahminine dayanarak Apple, Mart 2023’te bir etkinlik düzenlemeye mahkûm olabilir.
30 Ekim 2022 tarihli bir haber bülteninde Gurman, “Yeni Mac’lerin mart ayının ilk yarısında duyurulmasını bekliyorum” dedi.
Bu nedenle, Apple’ın etkinliği salı günü (tercih edilen gün olma eğilimindedir) düzenlemesine dayanarak, 7 veya 14 Mart Salı günü bir Apple etkinliği için oturuyor olabiliriz.

Apple 2023 Baharında Ne Tanıtacak?

Apple’ın 2022 sonbaharında piyasaya sürmeyi başaramadığını öğrendikten sonra, 2023 baharında neler olacağını daha iyi tahmin edebileceğiz. Yine de yeni bir Apple TV ve HomePod hakkında söylentiler duyuyoruz. Genellikle iki yılda bir yeni bir iPhone SE alırız ve 2022’de piyasaya sürülen en son iPhone SE modelinden bu yana 2024’e kadar yeni bir iPhone SE beklemiyoruz.

WWDC 2023 Etkinliği – 5-9 Haziran 2023 (Öngörülen)

WWDC23’ün Haziran 2023’ün başında gerçekleşeceği kesin. 2020 hariç, konferans birkaç istisna dışında haziran ayının ilk haftasında yapıldı. İşte WWDC’nin önceki yıllarda başladığı tarihler. Etkinlik bir hafta sürüyor ve açılış konuşması her zaman pazartesi günü oluyor.

Apple WWDC23’te Ne Tanıtacak?

Apple her zaman WWDC’de yeni işletim sistemlerini açıklar. Bu da şu anlama gelir: iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, watchOS 10 ve tvOS 17.

Eylül 2023 Etkinliği – 12 Eylül 2023 (Tahmini)

2023 sonbaharının neler getireceğini kim bilebilir. Ancak Apple son on yılda neredeyse her yılın Eylül ayında yeni bir iPhone piyasaya sürdü. Bu nedenle yeni bir iPhone Eylül için neredeyse kesin görünüyor.

2020, bu kuralın bir istisnasıydı. Şirket bir Eylül etkinliği düzenledi ancak bu etkinlik iPhone etkinliği değildi. Apple açıkça Eylül etkinliklerini düzenlemeyi seviyor.
Bu temelde, Apple’ın önceki Eylül etkinliklerinin gerçekleştiği tarihlere dayanarak bir iPhone lansmanı için potansiyel bir tarih veya en azından bir Eylül etkinliği gerçekleşecek. 12 Eylül 2023 Salı tarihini tahmin ediyoruz. Ancak bir hafta önce de gerçekleşebilir. 2022’de olduğu gibi, 5 veya 6 Eylül olasılıkları da ön plana çıkabilir. Bunun için biraz daha beklememiz ve daha net bilgilere sahip olmamız gerekebilir.

Apple’ın Eylül 2023 Etkinliğinde Ne Tanıtılacak?

iPhone 15 güvenli bir iddia gibi görünüyor. 2022’de iPhone 14 serisi, iPhone 14, 14 Plus, Pro ve Pro Max modeli olarak karşımıza çıkmıştı. Pro modellerindeki tasarım değişikliği ise gelecek senelerde iPhone modellerinin tasarımlarının temel taşı olarak karşımıza çıkmıştı.

Apple Watch 9’un da piyasaya sürülmesi muhtemel. Belki 2023’te Apple Watch’un yeniden tasarımını görebiliriz. 2021’de bu söylenti gerçekleşmişti ancak asla ortaya çıkmadı.

iPhone 15 Son Teknoloji Kamera Sensörüne Sahip Olacak

Japon yayın kuruluşu Nikkei Asia tarafından bu hafta yayınlanan bir rapora göre, Apple’ın yeni nesil iPhone 15 modelleri Sony’nin en yeni “son teknoloji ürünü” görüntü sensörüyle donatılacak.

Rapor, sensörün “belirli ayarlarda daha fazla ışık yakalayabileceğini ve aşırı pozlamayı veya yetersiz pozlamayı azaltabileceğini” söyledi.

Ekim 2023 Etkinliği

Ekim 2022’de herhangi bir etkinlik yoktu. Bunun yerine Apple, yeni iPad ve iPad Pro modelleri hakkında basın bültenleri yayınladı. Apple her yıl bir Ekim etkinliği düzenlemiyor. Ancak aşağıdaki yıl listesine bakarsanız, Ekim etkinliğinin daha sık olduğunu göreceksiniz.

Ekim Etkinliği Olursa Bizi Ne Bekliyor?

Mac’ler ve iPad’ler Ekim ayında ortaya çıkma olasılığı en yüksek olanlar cihazlardır. Ekim 2023’te bu ve bunun gibi cihazları görecek miyiz? Merakla bekliyoruz.
Geçtiğimiz yıllarda, Apple tipik olarak üç sonbahar etkinliğine ev sahipliği yaptı, ancak bu yıl farklıydı. Apple her zamanki gibi yeni iPhone 14 ve iPhone 14 Pro, Apple Watch Series 8 ve Apple Watch Ultra’yı duyurmak için bir Eylül etkinliğine ev sahipliği yaptı. Ancak bir ay sonra Cook geleneği bozdu ve bizi canlı yayın fantezisinden kurtararak ve bunun yerine bir M2 iPad Pro, renkli giriş seviyesi iPad’ler ve 4K Apple TV’yi duyuran sade bir dizi basın bültenini tercih ederek sürpriz bir hamle yaptı.

Bir Kulaklık ve Farklı Türde Bir iPad

Bu nihayet Apple’ın metaverse’ye adım attığı yıl mı olacak?

Apple karma gerçeklik kulaklığının uzun süredir üzerinde çalışıyor ve uzmanlar 2023’ün Apple’ın XR kulaklığının gerçeğe dönüşeceği yıl olabileceğini söylüyor. Kulaklık ilk olarak bu yıl bekleniyordu, ancak aşırı ısınma ve yazılım sorunlarının yanı sıra tedarik zinciri kısıtlamaları nedeniyle ertelendiği bildirildi.
Bununla birlikte, Gurman mayıs ayında gelişiminin “ileri bir aşamada” olduğunu bildirdi. Kuo’ya göre “kulaklık endüstrisi için ezber bozan” bir cihaz olarak kabul edilen cihaz, gelecek yılın başlarında gün ışığına çıkabilir.

Apple’ın bunun gibi büyük ürün geliştirmeleri konusundaki kötü şöhretli gizliliği göz önüne alındığında, bu noktada çoğunlukla spekülasyon oluyor. Ancak The Information’dan gelen bir rapor, Apple’ın kulaklığının kimlik doğrulama ve ödemeler için iris tarama teknolojisine sahip olabileceğini ve Meta’nın Quest 2 ve Quest Pro kulaklıklarından belirgin şekilde farklı bir “kayak gözlüğü” tasarımıyla gönderilebileceğini ortaya çıkardı.

Son olarak, Apple katlanabilir telefon formuna geçiş yapacak mı? The Elec ve CNBC’den gelen raporlar, teknoloji devinin 2024’te katlanabilir oyuna gireceğini tahmin ediyor. Bildirildiğine göre Apple, iPad serisi ile katlanabilir teknolojisini test edecek.

Bu, tamamen katlanabilir akıllı telefonlarda bulunan rakibi Samsung’un aksine olacaktır. Apple’ın herhangi bir moda kervanına atlaması alışılmadık bir durumdur, ancak katlanabilir form faktörü popülerlik kazanıyor gibi görünüyor ve şimdi şirketin elini denemesi için mükemmel bir zaman olabilir.

2023, Apple’ın nihayet yenilikçi köklerine geri döndüğünü göreceğimiz yıl olacak mı? Sadece zaman gösterecek. Her şeyin beklemeye değer olduğunu umuyoruz.

Yeni iPad’ler

WWDC’de iPadOS 16’ya bir göz attık ve iPadOS 16’nın son sürümünün Ekim ayında çıkması bekleniyor (iPadOS 16’da neler gelebileceğini okuyun ). İşte işletim sistemi güncellemesiyle birlikte gelmesini beklediğimiz yeni donanım:

iPad mini

Yeni bir iPad mini – yedinci nesil – 2023’te gelebilir.

Daha büyük iPad Pro

Apple’dan 14 inçlik bir iPad Pro gelebilir. Mark Gurman, Apple’ın 2023’te 14 inçlik bir iPad Pro çıkaracağını tahmin ediyor.

Yeni iPhone’lar

Eylül 2023’te yeni bir iPhone setinin gelmesi büyük olasılıkla, ancak diğer yeni iPhone’lar 2023’ün başlarında gelecek mi?

iPhone 15

iPhone 15’in (ve Plus, Pro ve Pro Max) saat gibi Eylül 2023’te gelmesi muhtemel.

iPhone SE Plus

Bu uzak bir ihtimal, ancak birkaç yıl önce Apple’ın iPhone SE Plus’ın daha büyük bir sürümünü piyasaya sürebileceğine dair söylentiler vardı – bu, büyük bir iPhone ve Ana Sayfa düğmesi isteyenlerin bir seçeneğe sahip olacağı anlamına gelir.

Oyun Konsolu

Hatta Apple’ın bir oyun konsolu veya en azından geliştirilmiş oyun kimlik bilgilerine sahip bir Apple TV yayınlamayı planladığına dair söylentiler bile var.

Exit mobile version