Apple 2022 için iPhone Üretim Hedefini Değiştirmedi

Apple'ın 2022 için düz iPhone üretim hedefinin iyi bir işaret olmadığı bildiriliyor. Telefonlar daha iyi olacak, satışlar durgun olabilir.

Gezegendeki en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, iPhone 14’ün bazı önemli iyileştirmelerle (MacRumors aracılığıyla) geleceğine dair söylentilere rağmen, bu yıl geçen yıla göre daha fazla iPhone satılacağını düşünmediği bildiriliyor. Dünyanın kötüleşmeye devam etmesi Apple’ın en popüler ürününün satışlarının artmayacağını öngörmesi, şirketin bu konuda nispeten karamsar olduğunun bir işareti olabilir.

Apple 2022’de 220 Milyon iPhone Üretmeyi Planlıyor

Bloomberg’in bildirdiğine göre Apple, tedarik zinciri kısıtlamalarına ve bu sonbaharda yeni iPhone’lar için beklenen yüksek talebe rağmen bir önceki yıla göre büyük ölçüde değişmeyen bir üretim hedefi olan 2022’de yaklaşık 220 milyon iPhone birimi üretmeyi planlıyor.

Şirket, tedarikçilerinden 2021’de talep ettiğine benzer yaklaşık 220 milyon iPhone yapmalarını istiyor. Bu, bazı analistlerin Apple’ın yaklaşık 20 milyon daha fazla telefon üretmesi gerektiğini öngören tahminlerine aykırı. Bu yıl geçen yıldan daha fazla bir üretimin olduğu ortaya çıktı.

Apple’ın tedarikçilerine bu yıl hala 220 milyon ‌iPhone‌ birimi üretmek istediğini söylediği bildiriliyor, bu da piyasa uzmanlarının beklediğinden daha az bir hedef. Rapora göre, büyük ölçüde sonbaharda beklenen yeni iPhone 14 modellerinden yola çıkan analistler, 240 milyon adede yakın bir üretim hedefi bekliyorlardı. Nedenini görmek kolay. iPhone 14 Pro’nun çentik atması bekleniyor (yani yeni telefona kimin sahip olduğu ve kimin olmadığı çok açık olacak) ki bu iPhone 13’te mutlaka böyle değildi.

Apple’ın daha ucuz bir büyük telefon tanıtması bekleniyor. Başarı için bir reçete gibi geliyor. Ancak onlara iğrenç bir şey eklerseniz, iyi tarifler mahvolabilir. Bazılarımız 2022’nin sonunda kabusun bittiği anlamına gelebileceğini umarken, bir savaş, devam eden COVID-19 karantinaları ve hızla yükselen enflasyon buna neredeyse son verdi.

İnsanlar Yine iPhone Satın Almak İsteyecektir

Elbette Apple’ın öngörüleri yanılmaz değil. Ne kadar telefona ihtiyaç duyacağını fazla tahmin ettikten sonra üretimi kestiğine dair birçok rapor gördük. Apple’ın yanılıyor olması her zaman mümkündür. Birçok insan, olup bitenlere rağmen telefon satın almak isteyecektir. Belki kitleler tüm kıyameti ve kasveti görmüyor.

Ama diğer yöne gidebilir. Tanınmış analist Ming-Chi Kuo, Twitter’da “iPhone 14’ün zorluklarının arz tarafı yerine talep tarafından geleceğine” inandığını söyledi. Başka bir deyişle, Apple’ın üretim hedeflerine ulaşabileceğini düşünüyor (ancak karantinalar sayesinde yapması gereken bazı şeyler olduğunu söylüyor), bu hedefler bile çok yüksek olabilir.

Bu sonbaharda Apple, güncellenmiş bir tasarım, daha iyi kameralar, performans ve daha fazlasıyla ‌iPhone 14‌ serisini piyasaya sürmeyi planlıyor. 2022 iPhone’ların, kameralara küçük güncellemeler, gelişmiş ekran teknolojisi ve yeni bir çip getiren bu sonbaharda iPhone 13 serisinden daha büyük bir güncelleme olması bekleniyor.

Exit mobile version