App Store Uygulama İnmiyor, Çözümü Nedir?

Apple Store uygulama inmiyor ise neler yapmanız gerektiğini 10 maddelik bir liste ile sıraladık. Bu çözüm yollarına başvurup sorunu çözün.

App Store uygulama inmiyor mu? Bu sorun oldukça can sıkıcı olabilir. Ne de olsa kullanıcıların gözünde akıllı telefonları bu kadar işlevsel kılanlardan biri de uygulama indirebilmektir. Apple’ın büyük uygulama kütüphanesinden yararlanamadığınızda ise iPhone’unuzu pek kullanışlı bulmayabilirsiniz.

Neyse ki App Store’dan uygulama indirememe sorununu çözmek o kadar da zor değil. Siz de aşağıdaki çözüm yollarına başvurarak sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

App Store Uygulama İnmiyor, Çözüm Yolları Neler?

App Store Uygulama İnmiyor, Çözüm Yolları Neler?

1. Wi-Fi Etkinleştirme

Mobil veri kullanmak, sınırlamalara takılmanıza neden olabilir. Bu, Apple tarafından daha az veri kullanımını sağlamak amacıyla atılmış bir adımdır. Wi-Fi ağına bağlanarak indirme işlemine devam etmeyi deneyebilirsiniz.

2. App Store’u Kapatıp Açma

Uygulama indirme işleminin başarılı olmaması, App Store uygulamasıyla alakalı olabilir. App Store’u kapatıp açın ve uygulamayı yeniden indirin.

3. İndirme İşlemini Duraklatma

Uygulama indirme işlemini duraklatıp kısa bir süre bekleyin ve ardından indirme işlemine kaldığınız yerden devam edin.

4. iPhone’u Yeniden Başlatma

iPhone ilgili bir sorun yaşadığınızda cihazınızı yeniden başlatmak iyi bir fikir olabilir. İşletim sisteminde meydana gelen geçici bir sorundan ötürü bu tür hatalarla karşılaşabilirsiniz. Yeniden başlatma işlemi ise bu sorunları genellikle çözüme kavuşturur.

5. Hesaptan Çıkış Yapıp Tekrar Giriş Yapma

App Store üzerinden uygulama indirememe sorununuz devam ediyorsa hesabınızdan çıkış yapıp tekrar giriş yapın. İlk olarak ayarlardan adınıza dokunun ve oturumu kapatın. Bu işlemin ardından hesabınıza tekrar giriş yaparak oturum açın.

6. iOS’i Güncelleme

Apple, iPhone’da meydana gelen sorunları ortadan kaldırmak için düzenli olarak güncelleme yayımlar. Bu güncellemelerle yazılım hataları da giderilir. Sizin App Store’dan uygulama indirememenizin sebebi de bir yazılım hatası olabilir. Bu nedenle işletim sisteminizin güncel olduğundan emin olun.

7. Ödeme Yöntemlerini Kontrol Etme

Apple, ödeme yöntemi eklemenizi zorunlu tutar. Kayıtlı bir ödeme yönteminiz yoksa uygulamaları indirme işlemini gerçekleştiremeyebilirsiniz.

8. Tarih ve Saat Ayarlarını Gözden Geçirme

Tarih ve saat ayarlarının yanlış olması, uygulama indirmenin önünde bir engel oluşturabilir. Bu sorunu çözmenin en kolay yolu, iPhone’un tarih ve saati yerel olarak ayarlamasına izin vermektir. Bu işlemi otomatik olarak ayarlarsanız sorununuz ortadan kalkabilir.

9. iPhone Ayarlarını Sıfırlama

Hata yanlış ayarlardan da kaynaklı olabilir. iOS, kullanıcılara tüm ayarları sıfırlama imkânı sağlar ve bunu yapmak oldukça kolaydır. Ayarları sıfırlarsanız verileriniz silinmez ama ayarlardaki değişiklikleriniz yok olur.

10. Apple ile İletişim Kurma

Yukarıdaki tüm yöntemleri denemenize rağmen App Store uygulama inmiyor mu? Apple’dan yardım alabilirsiniz.

Sorununuz eğer çözüldüyse 2021 yılında App Store’un en iyi uygulamaları ve oyunlarına göz atmayı unutmayın.

Exit mobile version