Apple, App Store’da Retro Oyun Emülatörlerine İzin Veriyor

Apple, App Store'da retro oyun emülatörlerine izin verecek şekilde geliştirici yönergesini güncelledi. Tabii, bazı şartlar da var.

Apple, App Store'da Retro Oyun Emülatörlerine İzin Veriyor

Apple, dijital müzik uygulamalarının harici web sitelerine bağlantı vermesine izin verdiğini gösteren güncellenmiş geliştirici yönergelerinin yanı sıra App Store’da oyun emülatörlerine izin veren birkaç değişiklik de yaptı.

İlk olarak 9to5Mac tarafından tespit edilen yönergeler artık retro oyun emülatörlerinin de App Store’da kendine yer bulabileceğini ve hatta (korsan olmamaları durumunda) indirilmesinin bile mümkün olabileceğini gösteriyor.

Engadget tarafından aktarılan bilgilere göre Apple ayrıca geliştiricilere gönderdiği bir e-postada, App Store’da emülatörlere yer verebileceklerini ve kullanıcılara sunabileceklerini resmî olarak doğruladı.

Emülatör yazılımlarına bu güncellemeden önce App Store’da izin verilmiyordu ancak geliştiriciler bir şekilde bunları iOS kullanıcılarına dağıtmanın yollarını buluyorlardı. Kullanıcıların bunları yükleyebilmeleri için genellikle önce jailbreak yapmaları ve üçüncü taraf yükleme araçlarını ya da alternatif uygulama mağazalarını yüklemesi gerekiyordu.

Bu politikada yapılan değişiklik, birçok kullanıcıyı tüm bu süreçten geçme gereksinimini ortadan kaldıracak gibi görünüyor.

Apple, Geliştiricileri Uygulamalarından Sorumlu Tutuyor

Apple, geliştiricileri uygulamalarında sunulan tüm yazılımlardan, söz konusu yazılımların yönergelere ve yürürlükteki tüm yasalara uygun olmasını sağlamak da dahil olmak üzere sorumlu olduğu konusunda da uyarıyor.

App Store’da emülatörlere izin vermek, korsan oyunlara da izin vermek anlamına gelmiyor. Geliştiricinin haklarına sahip olmadığı oyunları indirmeyi mümkün kılan uygulamalara izin verilmesi mümkün değil.

Exit mobile version