App Store Mağazasında Yer Alan Yılın En İyi Uygulamaları ve Oyunları

Apple’ın her sene yaptığı App Store Ödülleri bu sene de birbirinden güzel uygulamaları ve oyunları seçti. İşte karşınızda App Store Ödülleri’ni kazananlar…

Yeni bir yıla başladığımız şu günlerde Apple, 2021 yılında App Store’daki en iyi uygulamaları ve oyunları seçti. Şirket, farklı cihazları tarafından App Store uygulama marketinden indirilen ve sevilen oyunların enlerini yaparak 2021 yılının kazananları ortaya çıkardı.

Apple, kullanıcıların kişisel tutku alanlarıyla ilgilenmelerine, yaratıcılıklarını keşfetmelerine, yeni insanlar ve deneyimlerle bağlantı kurmalarına ve elbette eğlenmelerine yardımcı olan en iyi 10 uygulama ve oyunun onurlandırıldığı 2021 App Store Ödülleri’nin kazananlarını açıkladı. Bu yılın kazananları arasında, Apple’ın global App Store editör ekibi tarafından olağanüstü kalite, yenilikçi teknolojiler, yaratıcı bir tasarım ve olumlu kültürel etkiler sağlaması nedeniyle seçilen uygulamalara imza atmış, tüm dünyadan geliştiriciler bulunuyor.

Apple CEO’su Tim Cook “2021’de App Store Ödülleri’ne layık bulunan geliştiriciler, içlerindeki güçten ve vizyonlarından yararlanarak yılın en iyi uygulama sundular. Tüm dünyada milyonlarca kullanıcının yaratıcılığını ve tutkularını harekete geçirdiler,” açıklamasını yaptı. Cook ayrıca “Kendi kendini yetiştiren bağımsız kodlayıcılardan; global şirketler kuran ilham verici liderlere kadar; bu dikkat çekici geliştiricilerin tümü, Apple teknolojileriyle inovasyonlara imza attı. Ayrıca birçoğu, bu yıl çok ihtiyaç duyduğumuz birliktelik duygusunun yeşermesine katkıda bulundu.” ifadelerini kullandı.

Bu yılın en iyi uygulamaları, Apple aygıtlarında olağanüstü deneyimler yaşatıyor. App Store’da ilk kez on yıl önce sunulan Toca Life World, çocuklar için oyun sanatını ve kendini ifade etmeyi ustalıkla ön plana çıkarıyor. DAZN’in geliştiricileri, yerel spor kültürünü global kitlelere ulaştırarak herkesin bu keyfi yaşamasını sağladılar. Carrot Weather ise sınıfının en iyisi meteoroloji tahminlerini ve bu tahminlerin arkasındaki esprili karakteri kullanıcıların bileklerine taşıdı. LumaFusion, video düzenleme işlemlerini her düzeyden içerik üretici için daha hızlı, daha taşınabilir ve çok daha az ürkütücü hale getirirken; Craft da neredeyse sınırsız olanaklara sahip bir defter aracılığıyla kullanıcıların verimliliğini ve sanatsal yeteneklerini açığa çıkarmalarına yardımcı oldu.

“League of Legends: Wild Rift”, “MARVEL Future Revolution”, “Myst”, “Space Marshals 3” ve Apple Arcade’de yer alan “Fantasian” adlı oyunların büyüleyici grafikleri ve zengin hikaye akışları, her yaştan oyuncuya etkileyici oyun deneyimleri yaşattı.

Şimdi birlikte App Store 2021 Ödülleri kapsamında belirlenen en iyi uygulamaları inceleyeceğiz. Hazır mısınız? Haydi başlayalım…

APP STORE YILIN EN İYİ UYGULAMALARI

• Yılın iPhone Uygulaması: Toca Boca’dan Toca Life World

Toca Life World ile kendi dünyanızı yaratın ve istediğiniz hikâyeyi oynayın. Şehir, Tatil, Ofis, Hastane ve daha fazlası gibi diğer favori Toca Life uygulamalarının tüm eğlencesini tek bir yerde bir arada bulacaksınız.

Toca Life World’ün Amacı Nedir?

Büyükannene vahşi bir saç modeli vermek ister misin? Skate Park’a bir tembel hayvan mı getirdin? Yoksa sadece arkadaşlarla takılmak mı? Bir Toca Life uygulamasına dalmanın ve istediğinizi yapmanın eğlenceli olduğunu düşünüyorsanız, haklısınız. Her şey mümkün ve seçimler tamamen size ait.
İstediğiniz herhangi bir yerde en sevdiğiniz karakterlerle hikayeler oluşturarak daha da ileri gidin. Okula bir evcil hayvan almak ister misiniz? Göreyim seni. Doktoru Salon’a götürüp saçını yeşile mi boyayacaksın? Devam et. Toca Life World’de patron sizsiniz ve hikayeleri istediğiniz gibi yaratıyorsunuz.

• Yılın iPad Uygulaması: LumaTouch’tan LumaFusion

1 numaralı çok kanallı mobil video düzenleme uygulamasıdır. Profesyonel ve sezgisel bir hikâye anlatımı ortamı, nerede olursanız olun, dağın tepesinden oturma odasına kadar hikayenizi yaratmanız için size ilham verecek. Hikâye anlatmanın büyüsünü ve kurgunun keyfini yeniden yakalayın!

• Yılın Mac Uygulaması: Luki Labs Limited’den Craft

Craft, güzel belgeler ve notlar oluşturmak ve düşüncelerinizi paylaşmak için bir araçtır. Craft’ta yarattığınız her şey tek dokunuşla paylaşılabilir. Craft, satır içi işaretlemeyi, geri bağlantıları, kod parçacıklarını, görüntüleri, videoları, PDF dosyalarını eklemeyi ve zengin bağlantı ön izlemelerini destekler. iPhone, iPad ve Mac için kullanılabilir!

• Yılın Apple TV Uygulaması: DAZN Group’tan DAZN

DAZN, hayranların 1. haftadan Super Bowl’a kadar her NFL maçını, ayrıca NFL RedZone ve NFL Network’ü 7/24 izleyebileceği yerdir. Taraftarlar ayrıca 2021/2022 sezonundan itibaren tüm Premier Lig, UEFA Erkekler ve Kadınlar Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçlarını özel olarak yayınlayabilirler.

Sporları İstediğiniz Gibi İzleyin

• DAZN uygulaması üzerinden akıllı TV, cep, tablet, bilgisayar veya oyun konsolunuzda DAZN izleyebilirsiniz.
• Video, cihazınızda ve bağlantınızda mevcut olan en iyi kalitede oynatılır. Full HD 1080p’ye kadar ve aynı anda iki cihaza kadar izleyebilirsiniz.
• Aksiyonun hiçbirini kaçırmamak için canlı akışları duraklatın ve geri sarın.

• Yılın Apple Watch Uygulaması: Grailr’den Carrot Weather

CARROT Weather, inanılmaz derecede çarpık tahminler sunan çılgınca güçlü (ve gizlilik bilincine sahip) bir hava durumu uygulamasıdır.

Kişilikle Taşan

CARROT için dar “profesyonel”den küfür yüklü “aşırıya kaçan”a kadar beş kişilikten birini seçin. Aslında, hava durumu robotunuzun sizin için ne sakladığını görmek için sağanak bir sağanak bekliyor olacaksınız!

Doğru ve Ayrıntılı

CARROT’un süper hassas hava durumu verileri, mevcut, saatlik ve günlük tahminlerinize ışık hızında erişmenizi sağlar. Ve okunması kolay ayrıntılar ekranları sadece meteorolojik güzelliklerle dolu.

Önce Gizlilik

Konum verileriniz de dahil olmak üzere kişisel bilgileriniz asla üçüncü şahıslara satılmayacaktır.

APP STORE YILIN EN İYİ OYUNLARI

• App Store Yılın iPhone Oyunu: Riot Games’den “League of Legends: Wild Rift”

Yılın iPhone oyunu olarak karşımıza Riot Games’in “League of Legends: Wild Rift” oyunu çıkıyor. League of Legends: Wild Rift’te efsanevi 5v5 MOBA aksiyonu sizi bekliyor. Mobil cihazlar için tasarlanan bu savaş arenası oyunu, heyecan verici şampiyonlar ve hedeflerle daha hızlı maçlar getiriyor.
Wild Rift’e dalın: Riot Games tarafından geliştirilen League of Legends’ın beceri ve strateji 5v5 MOBA deneyimi, şimdi sıfırdan mobil için tasarlandı. Yumuşak kontroller ve hızlı oyunlarla arkadaşlarınızla takım kurabilir. Ayrıca şampiyonunuzu kilitleyebilir ve büyük maçlara çıkabilirsiniz.

• Yılın iPad Oyunu: Netmarble Corporation’dan “MARVEL Future Revolution”

iPad ile oyun oynamayı sevenler için yılın iPad oyunu olarak “MARVEL Future Revolution”ı görüyorsunuz. Ölüm Kraliçesi [Hela] ve Cehennemin Hükümdarı [Mephisto]’yu yen. [Ghost Rider], [Angela], [Scarlet Witch] ve daha pek çoğuyla Karanlık Etki Alanı’nın ardında gizlenen uğursuz sırları çözmek için tehlikeli bir göreve çıkın. Terkedilmiş, kol gezen alevlerin ve gölgelerin ötesinde, [Hela] Ölüm Kraliçesi ve [Mephisto] Cehennemin Hükümdarı, krallıklarına giren her cesur ajanı alt etmeyi planlıyor.

• Yılın Mac Oyunu: Cyan’den “Myst”

Mac ile oyun oynamayı sevenler için en iyi oyun olarak seçilen Myst karşınızda… Biraz oyundan bahsedelim. Ürkütücü bir şekilde gizemle dolu ve entrikalarla örtülü, son derece güzel bir ada.

Myst Island’a ve “Çağlar” olarak adlandırılan diğer çarpıcı, uzun süre hareketsiz konumlara yolculuk yapın. İçine düştüğünüz gizemi çözmeye başlayın. Adada yaşananları öğrendikçe, sonu henüz yazılmamış destansı bir hikâyede kilit bir rol oynadığınızı göreceksiniz. Bu çarpıcı ve gerçeküstü çağlarda daha derin bağlantıları keşfedin. Acımasız bir aile ihaneti hikayesini ortaya çıkarın ve hem sizi hem de Myst dünyasını etkileyecek seçimler yapın.
Sıfırdan inşa edilen Myst, yeni sanat, yeni ses, yeniden hayal edilen etkileşimler ve hatta isteğe bağlı bulmaca rastgeleleştirme ile doludur.

• App Store Yılın Apple TV Oyunu: Pixelbite’tan “Space Marshals 3”

Apple’ın en iyi oyun olarak seçtiği bir diğer eğlenceli yapım Space Marshals 3. Uzaydaki son talihsizliklerinde kabadayı Space Marshal ekibine katılın. O botları bağla ve uzay hırsızlarını avlamaya hazırlan!

Bu, gizli ve taktiksel savaşa vurgu yapan, hikâye odaklı bir aksiyon oyunudur. Önceki bölümlerden gelen ilginç hikâyeyi devam ettiriyor. Ancak bundan zevk almak için önceden herhangi bir bilgiye ihtiyacınız olmayacak.

• Yılın Apple Arcade Oyunu: Mistwalker’dan “Fantasian”

Son olarak Apple’ın belirlediği yılın en iyi arcade oyunu Fantasian. Final Fantasy’nin yaratıcısından endüstri efsanesi Hironobu Sakaguchi’den bir sonraki nefes kesici macera oyunudur. Fantasian, fiziksel ortamları ve 3D karakterleri harmanlayan yaklaşık 160 el yapımı dioramadan yapılmış muhteşem bir arka plana karşı kurulmuş heyecan verici, yeni bir RPG’dir.

Exit mobile version