App Store Facebook Pazar Araştırmasını Kaldırıyor

Facebook, kullanıcı verilerini gönüllülerin telefonlarından toplamak için Apple geliştirici kurallarını ihlal eden tartışmalı bir pazar araştırma programını sonlandıracak.

Facebook Ve App Store Gerginliği Sürüyor

Şirket Çarşamba günü erken saatlerde yaptığı açıklamada; 13-35 yaş arası 20 $ ‘lık hediye kartları karşılığında gönüllü olarak Facebook Araştırma uygulamasına katılım sağlanan programın, iOS’tan kaldırıldığı söyledi. Görünüşe göre Android kullanıcıları için mevcut olmaya devam edecek.

TechCrunch Salı günü yaptığı açıklamada; şirketin iOS ve Android’de Facebook Research adlı bir uygulama kurması karşılığında, 13-35 yaş arasındaki insanlara hediye kartı ödediğini bildirdi. Uygulama; telefonlarını ve web etkinliklerini izler ve pazar araştırması amacıyla Facebook’a geri gönderir.

Araştırma uygulaması; kullanıcıların özel mesajları, e-postaları, web aramalarını ve tarama etkinliklerini görebilmelerini sağlayan Facebook’a özel bir kök sertifika yüklemelerini gerektirir.

Bu, işverenlerin çalışanların iş cihazlarına erişimini sağlama amaçlı Apple’ın sistem düzeyinde işlevselliğini açıkça ihlal ediyor. Politika, geliştiricilerin müşterilerin telefonlarına sertifika yüklemesini yasaklar.

Exit mobile version