App Store Bitcoin kaybına neden oldu

lots of bitcoins - bit coin BTC the new virtual money

Apple tarafından kullanıcılara sunulan ve son derece beğenilen App Store Bitcoin kaybına neden oldu. Yaşanan bir olay gerçekten de pes dedirtti. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Bitcoin bugünlerde ciddi bir artış yakalıyor. Ortaya çıkan bu artış aynı zamanda dolandırıcıların iştahını kabarttı. Google Play Store gibi platformlarda birçok kişinin Bitcoin mağduru olduğu görülüyor. Ayrıca çeşitli dolandırıcılık yöntemleri ile insanların kripto paraları çalınıyor.

Bunlardan birisi de Phillippe Christodoulou isimli bir kullanıcı oldu. Onun başına gelenler gerçekten de ibret alınması gereken türdendi. Üstelik onun böyle bir problem ile karşılaşması Apple platformunda gerçekleşti.

App Store Bitcoin kaybına nasıl sebep oldu

Trezor isimli bir Bitcoin cüzdan uygulaması birçok kişi tarafından biliniyor. Bu cüzdan uygulaması genellikle güvenilir bulunuyor. Fakat bir adamın başına gelenler aslında güvenilir uygulamaların nasıl suistimal edilebileceğini gösteriyor.

App Store Bitcoin

Trezor uygulaması ile birlikte bazı sahte uygulamalar Google Play Store ve App Store platformlarına yüklendi. Buraya geldikten sonra insanlar uygulamanın sadece kriptografi olduğunu bilmiyordu. Zaten uygulamanın geliştiricileri oraya bunu kaydetmişti. Ayrıca uygulamanın 5 yıldız alması tüm şüpheleri ortadan kaldırdı.

Sahte Trezor uygulamasına para yatıran bir adam yaklaşık olarak 17,1 Bitcoin kaybına uğradı. Uygulamada yer alan kriptografi bölümü değiştirildiği için kimse şüphelenmedi. Kısacası buraya para yatıran adamın yaklaşık olarak 600 bin dolardan fazla para kaybettiği görülüyor. Böyle bir olayın yaşanması Apple ile ilgili güveni de zedeledi.

Exit mobile version