App Store Bağlanamıyor Sorunu ve Çözümü

App Store bağlanamıyor sorununu ortadan kaldırmak istiyorsanız bu rehberde yer alan çözüm yolları size yardımcı olacaktır.

App Store Bağlanamıyor Sorunu ve Çözümü

App Store bağlanamıyor sorunu yüzünden iPhone ya da iPad’inize uygulama indiremiyor musunuz? Bu sorun kullanıcıların karşısına oturum açmaya çalışırken ya da bir uygulamayı ya da uygulamanın güncellemesini indirirken çıkabiliyor.

Bu sorun ne yazık ki iOS kullanıcıları arasında çok yaygındır. Neyse ki başvurabileceğiniz birkaç basit çözüm yolunu uygulayarak sorundan kurtulmanız mümkündür.

App Store Bağlanılamıyor Sorunu İçin Çözüm Yolları

App Store’da mevcut hata yüzünden oturum açamama, uygulama indirememe gibi sorunlar yaşıyorsanız bu yöntemlere başvurabilirsiniz. Bunların nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

İnternet Bağlantısını Kontrol Etme

App Store’a erişebilmek için internet bağlantısına sahip olmalısınız. İnternete bağlı olduğunuzdan emin olmak için aynı ağa bağlıyken web tarayıcısından bir web sitesine girmeye çalışın.

İnternet bağlantısı ile ilgili bir sorun olmasa bile App Store’a erişmenizi engelleyen bir kısıtlama olabilir. Bu nedenle başka bir ağ üzerinden uygulama mağazasına bağlanmayı da deneyin.

VPN Hizmetini Devre Dışı Bırakma

Bazı VPN hizmetleri, internet bağlantınızı olumsuz etkileme potansiyeline sahiptir. Sorunun bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için VPN hizmetini geçici olarak devre dışı bırakın.

App Store’un Durumunu Kontrol Etme

Apple tarafından sunulan hizmetlerin büyük bir kısmının sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için iyi bir internet bağlantısına ihtiyacı vardır. Bununla birlikte sunuculara erişimde de herhangi bir sorunun olmaması gerekir.

Bu hizmetler, sunucularla ilgili sorunlardan dolayı zaman zaman çalışmayabilir. Böyle bir durum söz konusu olduğunda Apple’ın sistem durumu sayfasında App Store’un başında yeşil ışık simgesini göremezsiniz.

Listenin ilk sırasında yer alan App Store’un ne durumda olduğunu görmek için her zaman bu sayfayı inceleyebilirsiniz.

Sorun çok yakın bir zamanda ortaya çıkmışsa uygulama mağazasının durumu hemen güncellenmeyebilir. Birkaç dakika boyunca hizmetin durumunu kontrol etmenizde fayda var. Bunu yaparken bir yandan da Apple’ın Twitter sayfalarına göz atabilirsiniz.

Uygulama mağazası ile ilgili bir sorun varsa sizin yapabileceğiniz bir şey yoktur. Bu durumda tek yapmanız gereken beklemektir. Apple, sorunu çözmek için çalışmalara başlayacaktır.

Çıkış Yapıp Tekrar Giriş Yapma

Yukarıda yer alan yöntemler sorunu çözmenizi sağlamazsa çıkış yapıp tekrar giriş yapabilirsiniz. Cihazınızda oturumu kapatmak için ayarlara gidin ve isminize dokunun. “Çıkış Yap” seçeneğine basıp doğrulama işlemini gerçekleştirerek oturumu kapatın.

Telefonu Güncelleme

Sorun hâlâ devam ediyorsa son olarak iPhone’u güncelleyebilirsiniz. “Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme” yolunu takip edip mevcut bir güncelleme olup olmadığını kontrol edin. Bir güncelleme varsa iPhone’u güncelleyin ve sorunun hâlâ devam etmediğinden emin olun.

Exit mobile version