AOC V5 Serisi Webcam ile Donatıldı

Monitör denince akla gelen ilk markalardan birisi olan AOC, yeni V5 serisiyle iş dünyasını düşünen webcam ile donatılmış monitörlerini çıkarıyor.

Hem oyun hem de iş dünyasının önde gelen monitör üreticisi olan AOC, V5 serisiyle toplantıları evinizde rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz webcam ile donatılmış yeni monitörleriyle karşımıza çıkıyor.

Ekran uzmanı AOC, yeni dönem başlamadan hemen önce home ofis kullanıcılarına ve öğrencilere yönelik hazırlanan, V5 serisinden üç yeni çok fonksiyonlu monitörünü piyasaya çıkartıyor. Üç farklı ölçüdeki üç yeni model (24″/60.4 cm 24V5CW, 27″/68.6 cm Q27V5CW ve 34″/86.4 cm ultra geniş CU34V5CW) kolay giriş ve artırılmış güvenlik için Windows Hello destekli 2 MP dahili webcam’e sahip, bir yandan da görüntülü görüşmeler ve toplantılar için günümüzün gerekliliklerini yerine getiriyor. 3 taraftan çerçevesiz V5 modelleri, çok yönlü bir USB-C bağlantısına sahip ince ekranlar ve ekran sinyalini iletirken tek bir kablo ile diz üstü bilgisayarları ve tabletleri şarj edip onlara güç temin etmek için 65 W Güç Temini sunuyor.

AOC V5 Serisi ile Çağdaş Tasarım

Hantal ve hiç de ilham vermeyen monitörlerin aksine, V5 serisinin tasarımı modern masalara ve home ofislere hafif, çağdaş bir görünüm kazandırıyor. Modellerde alt çerçevede dar bir çıkıntıya sahip 3 taraftan çerçevesiz bir tasarım, ince bir taban (12.1 mm) ve ergonomik, yüksekliği ayarlanabilir bir ayak bulunuyor: V5 serisi herhangi bir yaşam alanının şık iç tasarımından ödün vermesine izin vermiyor.

Pek Çok Düzeyde Çok Yönlü

Yeni V5CW modelleri, 2 MP webcam’leri ve Windows Hello desteği ile V5 serisinin geri kalanından ayrılıyor. Elbette webcam, günümüzün iş ve eğitim dünyasında zorunlu hale geldi: video toplantılar ve sanal dersler şu ya da bu şekilde hayatımızda kalıcı olacak. V5CW bu gerekliliği zarafetle çözüyor ve basit bir web kamerasından beklenebileceklerden daha bile fazlasını sunuyor. Windows Hello yüz tanıma teknolojisi sayesinde, Windows kullanıcıları oturumlarına sadece webcam’e bakarak kolaylıkla ve şifre girmeden oturumlarına giriş yapabilirler, bu da aynı anda sistemin hem güvenliğini hem de kullanılabilirliğini artırır. AOC’nin video konferans için entegre kameralı hepsi bir arada çözümü sunan kapsamlı portföyü hakkında daha fazla bilgi edinmek için burayı ziyaret edin.

Günümüzde yalnızca web kameraları şart değil, ama esnek çalışma ve öğretme de artık çok yaygın bir hal aldı. Ofiste bir diz üstü bilgisayar ile ya da haftanın belli günleri üniversitede, diğer günler ise evden çalışmak giderek daha olağanlaştı. Bu noktada, V5 serisinin dahili 4 port’lu USB 3.2 hub’ı ve USB-C bağlantısı, home ofise pürüzsüz geçişi tek ve kolay bir hamlede mümkün kılıyor: Diz üstü bilgisayarı tek bir USB-C kablosu ile basitçe bağlayarak bu mümkün. Diz üstü bilgisayarın gücü bu şekilde temin edilebilir ve şarj olabilir (65 W’a kadar), ekran monitörünün genişletilmesi için kullanılabilir ya da monitörü yansıtabilir, ve bu diz üstü bilgisayar da monitörün USB hub’ı üzerinden cihazlara erişebilir. USB-C bağlantısının çok yönlülüğü sayesinde, V5 serisi ile temiz, yayıntısız bir masa artık kolayca elde edilebilir.

24 inçten 34 inçe Uzanan Zengin Görseller

34 inçlik ultra geniş CU34V5CW kavisli VA paneli sayesinde en büyük tuvali sunuyor. Modelin 1500R kavisi, kenarlara doğru görünebilirliği artırarak oyunlarda ve filmlerde sürükleyiciliği güçlendiriyor. UWQHD (3440×1440 piksel) modelinin keskin, detaylı çözünürlüğü yatay alanı en iyi şekilde kullanarak 3-4 pencereyi yan yana görüntülemesini sağlıyor.

CU34V5CW, iş ve oyun için muhteşem, çok yönlü bir model. 16:9 modelleri ile karşılaştırıldığında işte daha iyi bir çoklu görev yürütme olanağı sağlıyor, çünkü tek seferde daha fazla uygulama gösteriyor ama iş eğlenceye geldiğinde gerçekten parıldıyor. 3000:1 derin, zengin kontrast oranı ve sinematik 21:9 görüntü oranı ile, bu modelde film izlemek tam bir zevk. 100 Hz yenileme oranı, AMD FreeSync desteği ve düşük tepki süreleri (1 ms MPRT, 4 ms GtG) ise CU34V5CW modelinin gaming için son derece uygun olduğunu gösteriyor. CU34V5CW ayrıca eş zamanlı olarak iki kaynağı görüntülemek için Picture-in-Picture (PiP) ve Picture-by-Picture (PbP) modlarını da destekliyor.

27 inç ölçüsünde Q27V5CW, QHD (2560×1440) çözünürlüklü bir IPS paneline sahip, böylece bu ölçüde ideal bir piksel yoğunluğu sunuyor. 75 Hz yenileme hızı ise daha yaygın 60 Hz modellere göre hareket netliğinde bir iyileşme sunuyor. Öte yandan, IPS teknolojisi sayesinde ise geniş görüntüleme açılarından (178°/178°) ve renk doğruluğundan (%126 sRGB, %105 AdobeRGB, %98 DCI-P3) ödün verilmiyor.

Kompakt çalışma masaları için ise, daha küçük olan, 24 inçlik 24V5CW daha mantıklı. Büyük kardeşlerinin sunduğu bütün işlevselliği daha küçük 24 inçlik ölçüde sunan bu modelde, zengin ve doğru renklere sahip, canlı bir IPS paneli, FHD (1920×1080) çözünürlüğü ve 75 Hz yenileme oranı da bulunuyor. Üstelik grubu içerisinde bütçeye en uygun olanı olan 24V5CW, diz üstü bilgisayar ekranlarına da muhteşem ve daha sağlıklı bir alternatif sunuyor. Ayrıca arkadaşlar ve aile fertleri için de harika bir armağan olabilir!

Üç modelin üçünde de bulunan ergonomik, yüksekliği ayarlanabilen ayaklar eğme, sağa sola dönme ayarlarının yanı sıra 24 inç ve 27 inç modelleri için pivot (90° dikey) oryantasyon da sunarak herkesin gereksinimlerine uyabiliyor. Üç modelde de bulunan VESA montajı seçeneği ise çoklu monitör ayarlarında kullanıldığında daha da fazla çok yönlülük sağlıyor. Modellerin üçü de USB sürücüler gibi bağlı cihazlara yüksek hız sunan 4 portlu bir USB 3.2 hub ile ya da klavye ve fare gibi diğer çevre birimlerine bağlamak için ek USB portları ile donatıldı. 2x 5 W hoparlör ile donatılan modellerin üçü de, kutudan çıkar çıkmaz video konferans istasyonu olarak kullanılabiliyorlar.

Exit mobile version