Anydesk Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Anydesk nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır sorularından yola çıkarak uzak masaüstü bağlantısı kurmanızı sağlayacak bir yazı hazırladık.

Anydesk nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Bu sorular, Anydesk ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyen pek çok kullanıcının sorduğu soruların başında geliyor. Anydesk, uzaktan masaüstü bağlantısı kurma programıdır ama bundan çok daha fazlası olmasını sağlayan özelliklere sahiptir.

Bu yazının sonunda da Anydesk’in ne olduğu da dahil olmak üzere söz konusu program ile ilgili cevabını bilmeniz gereken tüm sorulara yanıt bulacaksınız.

Anydesk Nedir?

Anydesk bir uzaktan erişim programıdır. Masaüstü kullanıcıları, evden ayrıldığında bilgisayarına erişmeye devam etmek isteyebilir ama bilgisayarı taşıması çok mümkün olmadığından ötürü bunu yapamaz. Anydesk ve buna benzer programlar da bilgisayarınız yanınızda olmasa bile onu kullanmaya devam etmenize yardımcı olur.

Anydesk Windows, macOS, Android, Linux, iOS gibi birçok platform ile uyumlu olarak çalışır. Birçok uzak masaüstü bağlantı programı ekran yenileme hızı bakımından kullanıcının memnuniyetini sağlamaktan uzaktır. Bu programsa alternatiflerinden farklı olarak gecikme süresini minimum seviyede tutmayı başarıyor.

TLS protokolünü kullanan program, ayrıca RSA şifreleme standardına da sahiptir. Yönetici izni ve kurulum gerektirmediği için kullanımı da son derece kolaydır. İşletim sisteminin ne olduğunun önemi yoktur, saniyeler içinde programı kullanmaya başlamanıza olanak tanır.

Seyahate çıkacaksanız Anydesk’i mobil cihazda da kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu da onu piyasadaki muadillerinden farklı kılan temel özelliklerden biridir.

Anydesk Ne İşe Yarar?

Anydesk, herhangi bir cihazdan başka bir cihazın yönetilmesini sağlar. Bunun için öncelikle her iki cihaza da Anydesk’in indirilmesi gerekir. Akıllı telefon kullanıcıları eğer iOS kullanıyorsa App Store’dan, Android kullanıyorsa Play Store’dan Anydesk’in mobil uygulamasını cihazına indirebilir. Diğer kullanıcılarsa Anydesk’in sitesi üzerinden programı cihazına indirebilir.

Her kullanıcıya ayrı bir ID tanımlanır. Bu ID, başka bir kişinin cihaza uzaktan erişmesi için kullanacağı cihaz kimliğidir. Uzaktan bağlantı kurmak isteyen kişinin cihazı için tanımlanan ID’yi kullanması gerekir.

İki cihaz arasında bağlantı kurulduktan sonra cihazları birbirine bağlı kullanıcılar aralarında sohbet edebilir, yönetici konumundaki kişinin yerini değiştirebilir, cihazın yönetilmesine izin veren kişi cihaza bağlanan kişinin yetkisini askıya alabilir.

Anydesk Nasıl Kullanılır?

Anydesk Nasıl Kullanılır?

1. Anydesk’i İndirme

Anydesk, ticari olmayan amaçlar için ücretsiz olarak kullanılabilir. Anydesk indirme sayfası üzerinden programı cihazınıza indirebilirsiniz. Bir cihaza bağlanacaksanız o cihaza da Anydesk’in indirilmesi gerektiğini unutmayın.

2. ID Alma

ID, cihaz kimliğidir. Bir cihazın kimliği kullanarak o cihaza bağlanabilirsiniz. Aynı şekilde sizin kimliğinizi kullanan biri de sizin cihazınıza bağlanabilir. ID, programın sol tarafında yer alır. Birinin cihazına bağlanacaksanız o kişiden ID’yi vermesini isteyin. Sizin cihazınıza başka birisi bağlanacaksa kendi ID’nizi o kişiye verin.

3. Başka Cihaza Bağlanma

Başka bir cihaza bağlanmak için aldığınız ID’yi yukarıda yer alan arama kısmına yazabilirsiniz. Başkası da aynı şekilde sizin cihazınıza bağlanabilir. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, cihazınıza bağlanacak kişilerin güvenilir olup olmadığıdır. Tanımadığınız insanların cihazınıza erişmesine izin vermemelisiniz.

Exit mobile version