Antimalware Service Executable Kapatma

Antimalware Service Executable kapatma nasıl yapılır? Bu sorunun cevabı sadece birkaç basit adımda gizli. İşte o adımlar!

Antimalware Service Executable Kapatma

Antimalware Service Executable kapatma işlemini gerçekleştirmek için takip edilmesi gereken adımlar genellikle Görev Yöneticisi’ni açtıktan sonra “İşlemler” sekmesinde Antimalware Service Executable’ın çok fazla kaynak tükettiğini fark ettikten sonra merak edilip araştırılmaya başlanıyor.

Birçok Windows kullanıcısı, ilk başta bunun bir virüs olduğunu düşünüyor. Bu yanılgıya muhtemelen çok fazla kaynak tüketmesi yol açıyor. Oysaki bu zararlı bir yazılım değildir, aksine bilgisayarın kötü amaçlı yazılımlar için açık hedef hâline gelmemesi için gereklidir.

Dilerseniz gelin, önce bunun ne olduğunu açıklayalım. Daha sonra nasıl kapatılacağına geçebiliriz.

Antimalware Service Executable Nedir?

Antimalware, bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlara karşı koruyan bir virüsten koruma yazılımıdır. Windows işletim sistemi ile gelir. Bu yazılım, Microsoft’un anti virüs çözümleri ile aynı araçları kullanarak bilgisayarınızdaki faaliyetleri sürekli olarak izler.

Bilgisayarınızı dışarıdan gelen tehditlere karşı korumak için birçok dosya yükler. Aracın kullanıcılara göre en olumsuz yanı çok fazla kaynak kullanmasıdır ki bu da yeterince iyi bir sisteme sahip olmayanların en iyi performansı almasının önüne geçebilir. Bu durumda Windows kullanıcısı da bu hizmetin nasıl kapatılacağını araştırmaya başlar.

Bu hizmetten kurtulmaya çalışan kullanıcılar bir iki denemeden sonra bunun o kadar da kolay olmadığını düşünür. Arka planda çalışan bir hizmet olduğundan bunu kapatmak biraz zaman alır fakat bu sadece ilk uygulama için geçerlidir. Sonraki uygulamalarda işlemin aslında gerçekleştirilmesi çok kolay bir işlem olduğunu fark edeceksinizdir.

Bu hizmetin çok fazla kaynak kullanmasının nedeni, arka planda sürekli çalışmasıdır. Arka planda çalışırken programları, dosyaları düzenli olarak tarar ve kötü amaçlı bir yazılım tespit ettiğinde gerekli eylemleri çok geç olmadan gerçekleştirir.

Antimalware Service Executable Kapatma Adımları

Bu hizmeti kapatmak için takip etmeniz gereken adımlar bu şekildedir. Bunları uyguladıktan sonra hizmet artık çalışmayacaktır.

Exit mobile version