Yeni Claude 3 AI Modeli GPT-4’ten Daha İyi Puan Aldı

Yeni ve en güçlü Claude 3 AI modeli bazı yönlerden GPT-4'ten daha iyi puan alarak ne kadar gelişmiş olduğunu gösterdi.

Birkaç eski OpenAI çalışanı tarafından kurulan Anthropic şirketi, yeni Claude 3 dil modelinin ChatGPT ve Google’ın Gemini’sini birçok karşılaştırmada geride bıraktığını ileri sürdü. Şirketin bir yazısında yer alan bilgilere göre bazı görevlerde insana yakın seviyeye kadar ulaştı.

Cluade 3 çatısı altında şu anda Haiku, Sonnet ve Opus olmak üzere üç yeni sohbet botu bulunuyor. Sonnet, Claude.ai sohbet botuna güç veriyor ve e-posta ile oturum açılması hâlinde ücretsiz olarak sunuluyor.

Opus, en güçlü model olarak öne çıkıyor. Çok modlu yani önceki sürümlerden farklı olarak hem metin hem de görüntü girdilerle ile çalışıyor. Claude Pro hizmeti aracılığı ile aylık 20 dolarlık bir abonelikle kullanılabiliyor.

Şirket, tüm Claude 3 modellerinin yanıtların anında ve gerçek zamanlı olması gereken canlı müşteri desteğine, otomatik tamamlamalara ve veri çıkarma görevlerine yardımcı olabileceğini söyledi. Yanıtlar daha uzun tutulurken birden fazla aşamalı talimatları ise daha yüksek doğrulukla yerine getirebildiği öne sürülüyor.

Anthropic’in Opus Modeli GPT-4’ü Geçti

Anthropic'in Opus Modeli GPT-4'ü Geçti

Kıyaslamada Opus, GPT-4’ten daha iyi bir akıl yürüttüğünü gösterdi. Bu testte GPT-4’ten yüzde 14,7 daha yüksek puan aldı. Ayrıca matematik, kodlama, muhakeme ve bilgi içeren görevlerde OpenAI’ın sohbet botunu gerisinde bıraktı.

Geçtiği sadece OpenAI’ın sohbet botu da değildi. Önceki Claude modellerine göre de oldukça iyi bir performans gösterdi.

Anthropic, Opus’un Claude 2 ve 2.1’e benzer hız sunduğunu ancak daha gelişmiş bir model olduğunu belirtiyor.

Claude 3’ün en küçük modeli olan Haiku ise piyasadaki en hızlı ve en uygun maliyetli model. Grafiklerle dolu uzun makaleleri üç saniyenin altında okuyabiliyor.

Exit mobile version