Angry Birds Google Play Store’dan Kaldırılıyor

Orijinal Angry Birds oyununun adı değişiyor. Rovio Classics: Angry Birds olarak adlandırılacak olan yeni oyun Google Play Store'dan kaldırılıyor. iPhone kullanıcıları ise oyunu oynamaya devam edebilecek.

Bir zamanlar oldukça popüler olan ve herkesin hem bilgisayarında hem de telefonunda oynadığı oyunlardan birisi olan Angry Birds, Google Play Store’dan kaldırılıyor. Oyunun geliştirici şirketi Rovio Entertaintment, sürekli olarak güncellediği Angry Birds oyunu için bu kez farklı bir değişikliğe gidiyor. Rovio, herkesin severek oynadığı ve uzun vakitler geçirdiği oyunun adını Rovio Classics: Angry Birds olarak değiştirdi. Ayrıca şirket, oyunu Google Play Store’dan kaldırdı. iPhone kullanıcıları ise oyun serüvenine devam edecek. Gelin detaylara birlikte göz atalım.

Oyun geliştiricisi Rovio Entertainment, daha çok Angry Birds oyunuyla tanınır. Ancak şimdi şirket, herkesin bu oyunu unutup diğer oyunlarıyla oynamasını istiyor. Diğer oyunları derken, tabii yine Angry Birds’ten bahsediyoruz ama bu sefer değişik bir adla karşımıza çıkıyor. “Rovio Classics: Angry Birds”.

Rovio Entertainment, dün sosyal medyadan yaptığı bir paylaşım ile Angry Birds oyununun artık Rovio Entertainment: Angry Birds olarak değiştirdiğini duyurdu. Bu değişim kararı sonrasında Android kullanıcılarına kötü bir haber vererek 23 Şubat’ta oyunu Google Play Store’dan kaldıracaklarını ifade etti.

iPhone kullanıcıları, oyunu oynamaya devam edecekler ancak oyunun adını Angry Birds olarak göremeyecekler. Artık mobil cihazlarında bu oyun Rovio Classics: Angry Birds olarak görecekler. Zaten oyunu telefonunuza indirdiyseniz ve oynuyorsanız merak etmeyin oynamaya devam edebileceksiniz.

Herkes tabii başlığı okuyunca önce bir şaşırdı. “Angry Birds gibi başarılı bir oyun nasıl kaldırılır” düşüncesine girdi. Rovio, şirketin bu kadar başarılı olmasını sağlayan, altın madeni olarak değerlendirdiği oyununu neden öldürsün? Görünüşe göre şirket, aynı adla çıkardığı diğer oyunların başarısını istiyor. Oyunun isim değişikliğinin nedeni olarak, atılan tweet’te bu açıkça ifade ediliyor.

Rovio, Angry Birds adını taşıyan 23 oyun, 11 TV dizi ve iki uzun metrajlı film yayınladı. Bu nedenle Angry Birds, şirket içi önemli bir değer olarak görülüyor.

Angry Birds oyunu 0,99 dolarlık bir ücrete satılırken, diğer oyunlar ücretsiz yapılarak daha da popülarite kazandırılmak isteniyor. Buradaki amaç, gelir eldilmesi için mikro dönüşümlerin sağlanmasıdır. Bu oyunlar, Rovio Entertainment’ın insanların oynamasını istediği oyunlar. Gönderilen tweet’te de bu oyunlar arasından 3’ünden bahsediyor. Bunlar Angry Birds 2, Angry Birds Friends ve Angry Birds Journey.

Angry Birds Oyununun Geçmişi

Angry Birds, 2009 yılında Finlandiyalı bir video oyunu şirketi olan Rovio Entertainment tarafından geliştirildi. Oyun, ilk olarak 2009 yılı Aralık ayında iOS platformu için piyasaya sürüldü. Oyunun başarısı, hızla diğer platformlara da taşındı ve 2010 yılında Android, Symbian ve webOS gibi diğer mobil platformlar için çıkarıldı.

Oyunun temel konusu, sevimli ama sinirli kuşların, yeşil domuzları öldürmek için fırlatıldığı bir slingshot (sapan) kullanarak binaları yıkmalarıdır. Oyuncular, farklı türde kuşları kullanarak, farklı yapıları yıkarak veya domuzları doğrudan vurarak bölümleri tamamlarlar.

Angry Birds, mobil oyun endüstrisinde bir dönüm noktası oldu ve oyun, dünya genelinde milyarlarca kez indirildi. Oyunun başarısı, Rovio Entertainment’ın oyunu bir marka haline getirmesine ve Angry Birds temalı giyim, oyuncaklar, yiyecekler ve diğer ürünler gibi birçok farklı alanda ürünler çıkarmasına olanak sağladı.

Angry Birds, popülerliğini koruyarak, daha sonra çeşitli devam oyunları, yan oyunlar ve spin-off’lar ile genişledi. Oyun, ayrıca 2016 yılında bir animasyon filmi ile beyaz perdeye taşındı.

Exit mobile version